czy dobra progresja .1 tydzień 4×6. 2 tydz4×7 3tydz4×8. I tak do 12 potem od nowa +2kg.Zdarza się tak że zrobię 2×7 i 2×6 bo niedaje rady w następnym tygodniu też jest ciężko i robię 4×7 Ale dwie ostatnie serie do upadku miesniowego a wiem ze unikac tego,ale niechce stac w miejcu czy odpuścic sobie i zrobic tyle samo co w poprzednim treningu niewiem czy dobrze wytłumaczylem
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Nic z tego nie rozumiem, a konkretniej co jest serią, a co powtórzeniem. Nawet nie podałeś ćwiczenia, do którego chcesz się odnieść, ani celu treningu.
Siła ponad wszystko.
...
W każdym ćwiczeniu tak sama co tydzień robię o jedno powtórzenie więcej w każdej seri jak dojdę do 12 powtórzeń dorzucam 2kg i znowu zaczynam od 6 powtórzeń tak jak u góry napisalem
...
Możesz wykonywać taką formę progresji, ale to jest progresja bardzo powolna bo jak się zastanowisz to dokładasz ciężar raz na 4 tygodnie więc dość wolno.
Taka forma progresji z powtórzeniami jest w porządku jak nie chcesz zmieniać planu treningowego, a już długo jesteś na cyklu treningowym, a progresja ciężarowa stanęła w innym wypadku jak jesteś początkujący to może ograniczasz swój progres ciężarowy.
Jak dasz radę to staraj się dokładać ten ciężar częściej niż raz w tygodniu. Wiadomo, że to też progresja ale bardzo powolna.
Taka forma progresji z powtórzeniami jest w porządku jak nie chcesz zmieniać planu treningowego, a już długo jesteś na cyklu treningowym, a progresja ciężarowa stanęła w innym wypadku jak jesteś początkujący to może ograniczasz swój progres ciężarowy.
Jak dasz radę to staraj się dokładać ten ciężar częściej niż raz w tygodniu. Wiadomo, że to też progresja ale bardzo powolna.
...
mój staż to 10 miesięcy ponad. kiedyś miałem do czynienia już z siłownią tylko moja wiedza była słaba tą metodom progresuje od jakichś 4 miesięcy ale ciężko idzie możesz zaproponować bardziej skuteczna metoda progresji i wytłumaczyć. kiedyś czytałem o tym i ta metoda którą ćwiczę wydawała mi się najprostsza
...
https://www.**************/treningi/rodzaje-progresji-w-treningu-silowym
Przeczytaj sobie ładnie rozpisane
Przeczytaj sobie ładnie rozpisane
...
ja robie tak
1 seria 20% obciazenia pare rchow na rozgrzewke
2 seria 40% obciazenia 5 ruchow
3 seria 60% obciaenia 2 powtorzenia
4 seria docelowa 100% obciazenia na 8 ruchow (oznacza to, ze te 100% dotyczy maksa na 8 ruchow, a nie maksa na 1 prawidlowy ruch)
5 seria z olei to zejscie 80% obciazenia z serii 4 i rowniez docelowo okolo 8 ruchow
jak uda sie osiagnac zakladaną liczne powtorzen to dokladasz albo powtorzen albo ruchow.
kwestia jak wykonasz to w skali tygodnia czy miesiaca, jednak ja bym tak daleko sie nie zapedzal jak nie jestes trojboista
1 seria 20% obciazenia pare rchow na rozgrzewke
2 seria 40% obciazenia 5 ruchow
3 seria 60% obciaenia 2 powtorzenia
4 seria docelowa 100% obciazenia na 8 ruchow (oznacza to, ze te 100% dotyczy maksa na 8 ruchow, a nie maksa na 1 prawidlowy ruch)
5 seria z olei to zejscie 80% obciazenia z serii 4 i rowniez docelowo okolo 8 ruchow
jak uda sie osiagnac zakladaną liczne powtorzen to dokladasz albo powtorzen albo ruchow.
kwestia jak wykonasz to w skali tygodnia czy miesiaca, jednak ja bym tak daleko sie nie zapedzal jak nie jestes trojboista
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
kriss36mój staż to 10 miesięcy ponad. kiedyś miałem do czynienia już z siłownią tylko moja wiedza była słaba tą metodom progresuje od jakichś 4 miesięcy ale ciężko idzie możesz zaproponować bardziej skuteczna metoda progresji i wytłumaczyć. kiedyś czytałem o tym i ta metoda którą ćwiczę wydawała mi się najprostsza
Jak na 10 miesięcy stażu to bardzo wolno progresujesz z obciążeniem i tutaj bym się przyjrzał bardziej diecie lub samemu treningowi siłowemu.
Bo tak na prawdę jesteś początkujący i nie powinieneś mieć aż takich problemów z dokładaniem obciążenia na sztangę.
Daj rozpisany cały plan treningowy i opisz czy dieta jest dopięta jak należy bo to są tak na prawdę podstawowe parametry treningowe, a jak teraz jest już problem z progresją to znaczy, że gdzieś leży błąd. Ale jak określisz te elementy powyżej łatwiej będzie coś doradzić.
...
poniedziałek:nogi.wykroki 4serie.przysiady4ser.prostowanie nóg na ławeczce 4 serie.zginanie nóg na ławeczce leżąc 3ser:Lydki wspinanie siedząc 3 ser stojąc 4ser. Sroda:klatka .wyciskanie na prostej 4ser.wyciskanie na stosie 4ser.piramida na prostej 4 ser.TRICEPS.zginanie ramion łamana lezac 3ser.unaszenie hankla za głowę siedząc 3 serie .prostowanie rękoma na wyciagu3 serie. ROBIE,3 cwiczenia po 4 serie na duza. I 3 cwiczenia po 3serie na małą partię miesniowom 4 razu w tygodniu u góry przykład każda partie Raz w tygodniu na początku 3 miechy ogólno rozwojowe teraz split może coś z dietą bo waga stanęła w miejscu ale właśnie poprawiona
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz