Witam
Proszę o ocenę programu treningowego który sam ułożyłem, chodzi mi tylko o przyrost masy ( dodam tylko ze trenuje już z 2 lata z małymi przerwami, waże 70 kg mam 190cm wzrostu , 20 lat) …. Raz w tygodniu każda partia mięśniowa (mając do dyspozycji domową siłownie) przerwy między seriami 2 min, mam dobrą wydolność, siłce mam sztangę prosta (do 80kg) oraz sztangę „krzywą", ławkę skośną i prostą oraz hantle lecz małe (5kg) wiec nie uwzględniałem ich prawie w treningu, trenowałem podobnym programem ale już około 6 miesięcy temu, trenuje I i III dzień intensywnie a II i IV mniej a w kolejnym odwrotnie , żeby się nie przetrenować…co i radzicie ? podnieść intensywność czy tez zmniejszyć ? zmniejszyć ilość dni treningu? Zależy mi na treningu nów ponieważ zawsze je zaniedbywałem wiec chciałem poświęcać im cały trening…trening trwa przeważnie 1.5 h i staram się żeby nie trwał dłużej
I. klatka-triceps
Wyciskanie sztangi na ławce prostej 12/10/8
Wyciskanie sztangi na ławce skośnej 12/10/8
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej w wąskim chwycie 12/10/8
Wyciskanie „francuskie" w siadzie 15/10/10
Prostowanie rąk na Wyciągu 12/10/8
II. Nogi
Przysiady ze sztanga 10/8/6
Martwy Ciąg 12/10/8
Wykroki do przodu 14/12/10
Wspięcia na palce w siadzie ze sztangą na kolanach 16/14/12
Wspięcia na palce na jednej nodze
IV.barki -brzuch
Wyciskanie sztangi z za głowy 12/10/8
Wznosy sztangi przodem 12/10/10
Unoszenie raion w przód ze sztangą 12/10/10
Wznoszenie ramion bokiem w opadzie tułowia 10/10/10
Podciąganie nóg do klatki piersiowej max x3
Brzuszki max x3
V Plecy -Biceps
Podciąganie w szerokim uchwycie 3s
Podciąganie sztangi w opadzie (wiosłowanie) 12/10/8
Szturgusy 1512/10
Podciąganie na wąskim chwycie 3s
Uginanie ramion ze sztangą stojąc 12/10/8
Proszę o ocenę programu treningowego który sam ułożyłem, chodzi mi tylko o przyrost masy ( dodam tylko ze trenuje już z 2 lata z małymi przerwami, waże 70 kg mam 190cm wzrostu , 20 lat) …. Raz w tygodniu każda partia mięśniowa (mając do dyspozycji domową siłownie) przerwy między seriami 2 min, mam dobrą wydolność, siłce mam sztangę prosta (do 80kg) oraz sztangę „krzywą", ławkę skośną i prostą oraz hantle lecz małe (5kg) wiec nie uwzględniałem ich prawie w treningu, trenowałem podobnym programem ale już około 6 miesięcy temu, trenuje I i III dzień intensywnie a II i IV mniej a w kolejnym odwrotnie , żeby się nie przetrenować…co i radzicie ? podnieść intensywność czy tez zmniejszyć ? zmniejszyć ilość dni treningu? Zależy mi na treningu nów ponieważ zawsze je zaniedbywałem wiec chciałem poświęcać im cały trening…trening trwa przeważnie 1.5 h i staram się żeby nie trwał dłużej
I. klatka-triceps
Wyciskanie sztangi na ławce prostej 12/10/8
Wyciskanie sztangi na ławce skośnej 12/10/8
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej w wąskim chwycie 12/10/8
Wyciskanie „francuskie" w siadzie 15/10/10
Prostowanie rąk na Wyciągu 12/10/8
II. Nogi
Przysiady ze sztanga 10/8/6
Martwy Ciąg 12/10/8
Wykroki do przodu 14/12/10
Wspięcia na palce w siadzie ze sztangą na kolanach 16/14/12
Wspięcia na palce na jednej nodze