SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb tostowy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7461

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1843
witam smakuje mi bardzo chleb tostowy czy wolno taki jejsc na mase?
nie jest to bialy chleb tylko 3 ziarna pisze.
Sklad w 100g
Bialko 9g
Wegle 49g w tym 7g cukry
Tluszcz 4g
Blonnik 0.7g
Firma Schulsand.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
skład konkretny

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1843
s.m.p.a a jaki bedzie najlepszy bo sa rozne
Tost Pszenny 300 g
Tost Trzy Ziarna 600 g
Tost Pełnoziarnisty
Tost Graham
Tost Słonecznikowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
bez składu nic nie powiem

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 87 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 952
Ja posiadam Graham od Schulsanda, ale go nie jem bo skład wydaje się podejrzany:

Mąka pszenna (mąka pszenna graham 6,8%), woda, otręby pszenne, jogurt, mleko odtłuszczone w proszku, gluten pszenny, olej roślinny, drożdże, cukier, sól, stabilizatory (E412, E341), ekstrakt słodowy emulgatory (E472e, E471) regulator kwasowości (dioctan sodu), śladowe ilości: ziarna sezamu

W 100g:
Białko 8,1g
Węglowodany 43,8g w tym cukry 4,4g
Tłuszcz 2,9g w tym nasycone 0,37g, jednonienasycone 1g, wielonienasycone 1,03g
Błonnik 5,8g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
jeżeli mąki graham jest 6% i nazywają to graham to wybacz

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1843
GRAHAM !
Rodzaj pieczywa:
chleb tostowy pszenny, krojony, pasteryzowany

Składniki z których powstaje to:
mąka pszenna (mąka pszenna graham 6,8%), woda, otręby pszenne, jogurt, mleko odtłuszczone w proszku, gluten pszenny, olej roślinny, drożdże, cukier, sól, stabilizatory (E412, E341), ekstrakt słodowy, emulgatory (E472e, E471), regulator kwasowości (dioctan sodu).

Może zawierać śladowe ilości ziaren sezamu.

PELNOZIARNISTY
Składniki z których powstaje to:
mąka pszenna, woda, mąka żytnia (mąka żytnia razowa 10%), ziarno żyta (6,9%), płatki żytnie (3,4%), olej roślinny, sól, drożdże, gluten pszenny, ekstrakt słodowy jasny, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (dioctan sodu), ekstrakt słodowy ciemny, ocet.
Może zawierać śladowe ilości: ziarna sezamu, mleka.

TRZY ZIARNA
Składniki:
mąka pszenna, woda, ziarno żyta (10%), siemię lniane (5%), mąka żytnia, olej roślinny, drożdże, mleko odtłuszczone w proszku, sól, ekstrakt słodowy jasny, ziarno sezamu (1%), gluten pszenny, cukier, ocet, emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (dioctan sodu).

PSZENNY
Rodzaj pieczywa:
chleb tostowy pszenny, krojony, pasteryzowany

Składniki z których powstaje to: mąka pszenna (60%), woda, mąka żytnia, olej roślinny, cukier, drożdże, sól, gluten pszenny, emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (dioctan sodu).

SLONECZNIKOWY
Rodzaj pieczywa:
chleb tostowy pszenny, krojony, pasteryzowany

Składniki:
mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika (5 %), ziarno żyta, cukier, gluten pszenny, olej roślinny mleko odtłuszczone w proszku, , sól, drożdże, , emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości (dioctan sodu), ocet.

Może zawierać śladowe ilości ziarna sezamu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1843
ktory bedzie z tych najlepszym rozwiazaniem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
zaden bez cudów jak juz to płenoziarnisty

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 87 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 952
Ogólnie to wszystko co słyszałem na temat tych chlebów to to, że jest to syf. Lepiej normalny pełnoziarnisty :).

Zmieniony przez - Damiiann w dniu 2011-01-19 19:00:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
ych tostowych racja

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak wrócić do formy po ciąży? Co jeść i jak ćwiczyć?

Następny temat

Dieta na mase dobra?

WHEY premium