SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chicken nuggets

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 106772

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 7378 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78934
wsadzilem do rozgrzanego piekarnika pieklem ok 25 min , za***iste danie tylko w niektórych kawalkach mialem troszke surowe miesko a w niektorych bylo git dziwne bo pieklem dosyc dlugo , z przepisu nie dodalem tylko bulionu ogolnie bardzo pyszne miesko sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 5517 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 54876


Zrobiłem 400g.
Kozackie w smaku

Zamiast bułki tartej dałem przyprawę "Chrupiący kurczak"

Zmieniony przez - Fuuun w dniu 2011-01-09 12:38:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 7378 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78934
ja dzis smazylem i tez jest git
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2
czy ten bulion jest konieczny? bo nie mam w domu, a nie chce mi sie do sklepu lecieć, a z chęcią bym sobie zrobił te nuggetsy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 7378 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78934
ja robilem bez i bylo git
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 234 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13318
bulion jak najbardziej:) dobrze to wyglada nawet u Ciebie ale u mnie i tak lepiej:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 87 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 903
Polecam zamiast panierki jakiejs, platki kukurydziane cornflakes, pougniatac je troche aby byly mniejsze kawalki i pomaczac w tym, super za***iste i chrupiace
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3913 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 25673
Ja dzisiaj po latach prób, zrobiłem wreszcie nuggetsy żywcem jak z kfc, takie puszyste w środku to mięsko, można było je szamać same (lekko umoczone w keczapie) %)
kuraka wrzuciłem do mixera, wbiłem do tego jajko i rozmoczoną, wcześniej wyschniętą bułke, oraz przyprawiłem (w moim wypadku troche curry i sporo delikatu do mięs, najlepsze kurczakowe połączenie świata) i zmixowałem %) powstaje nam taka ciasto-podobna ciapa, z której lepimy sobie kuleczki i obtaczamy w bułce tartej.
Kurczaczki świetne, a najważniejsze że w końcu udało mi się zrobić żeby mięso było puszyste :D:D:D:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 234 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13318
dla chcącego nic trudnego pusztystosc w tym smakloyku jest najlepsza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3913 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 25673
ale nie widziałem żeby ktos pisał o takim sposobie, mi go mama zdradziła %) dzisiaj jadłem tak samo zrobione nuggetsy z ryby i też zayebiste auuu %)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jajecznica ryżowa ::)

Następny temat

Ciastko mięsne czyli cycek na słodko (LC oczywiscie :))

WHEY premium