...
Znawca
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
1. wszystko wazysz przed obróbką, wartosci te same, pomijając drobne straty w wyniku obróbki termicznej
...
Początkujący
Szacuny
2
Napisanych postów
274
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
11200
Dobra, ale jak mam kurczaka co waży 1kg po ugotowaniu 600 gram to mam patrzeć na 1kg?
The greatest feeling you can get in a gym, or the most satisfying feeling you can get in the gym is...,
The Pump!
Arnold Schwarzenegger
ARNOLD IS NUMERO UNO
...
Początkujący
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
841
Patrzysz na wage sprzed przygotowania.Pzdr.
...
Ekspert
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
wagę liczysz przed obróbką wartość biaka Ci sie nie zmienia tylko pierś traci wode i waży mniej
...
Znawca
Szacuny
40
Napisanych postów
2090
Wiek
37 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
20230
Dobra, ale jak mam kurczaka co waży 1kg po ugotowaniu 600 gram to mam patrzeć na 1kg?
w 1 kg masz około 200-220g białka po ugotowaniu w 600g masz dalej 200-220g białka a strata to głownie woda
...
Początkujący
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
76
ok a jak sprawa wyglda z ryzem. Na opakowaniu jest napisane ze w 100g jest 78g węgli. Woreczek przed ugotowaniem wazy 100g po gotowaniu prawie 200g czyli zjadając cały ugotowany woreczek ryzu ile tak naprawde zjadam węgli? 156g węgli czy 78?
...
Ekspert
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
jak zjadasz cały woreczek ryżu bedzie 78 jeśli pół bedzie połowa z tego