Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam.
Mam jedno pytanie.
Posiłki ważyć przed czy po obróbce?
Bo np.jak robie ryż to wiadomo że on waży więcej niż surowy,a znowu pierś z kurczaka waży więcej zanim ją zaczne smażyć/piec itd.
To kiedy najlepiej ważyć posiłki żeby nie robić błędów w ilości kcal.
Pozdro.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6282
Napisanych postów
76102
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755216
Ja zawsze kupujac wieksza ilosc piersi czy inneog miesa waze sobie na poracje i zamrazam. Pozniej nie musze tracic czasu na wazenie i zwiekszanie czy zmniejszanie procji.
Zmieniony przez - domer w dniu 2010-12-01 20:39:02
Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
dzięki, to raczej ubogo. 70 gram piersi... Dobrze, że 100 gr ryżu, po ugotowaniu waży około 260 gr. Czyli jak jem 100 gram zrobionej piersi, spożywam więcej białka, w sensie, że nie 21, tylko 30?
Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
To jeszcze takie coś mnie zastanawia. Skoro w Dzienniku Posiłków Vitalmax (w tym okienku gdzie sami sporządzamy posiłki) mój jest mało skomplikowany, 600 gram piersi Surowej i 750 gram mrożonki chińskiej. Ale wartość podaję przed gotowaniem. Warzywa raczej nie robią się znacząco lżejsze. Pierś wiadomo, że tak. No i kiedy wpisuje ten posiłek już w dietę i np. 200 gram, to wylicza mi wartości dla posiłku surowego, a nie ugotowanego, rozumiesz?
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
nie rozumiem bo większość wartości zostaje wiec wybacz nie wiem o co CI chodzi przymyśl to. Bez kombinacji ważysz przed obróbką i tak wpisujesz w dziennik wsyztsko
Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
no tak, ale przed obróbką ważę, po obróbce jem. A wartość pokazuje mi cały czas dla posiłku przed obróbką, a jak wiadomo, surowego nie jem :D więc w tym momencie, ilość białka będzie troche inna