2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) --- aminokwasy? pełne białko?
3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców --- I/G, włókniste warzywa i owoce?
4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w
łatwo przyswajalne białko --- co to łatwo przyswajalne białko?
5. Należy dbać aby węglowodany we wszystkich posiłkach poza posiłkami przed i po treningowym pochodziły z warzyw i owoców o niskim IG. Posiłki około treningowe powinny zawierać węglowodany o wyższym I/G --- to samo co pkt 3
6.Należy dbać aby posiłek po treningowy zawierał węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1 --- nie kumam w ogóle
7. Należy pilnować aby 25-35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) --- OMG, chyba najturniejsze
W ogóle ciężko będzie mi się nauczyć, gdzie są węglowodany, białko, tłuszcz itd. Jest jakaś stronka do tego może?