Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Oczywiście specjalne "łopatki" do tego przeznaczone i ostrożne mycie
...
Napisał(a)
Nie tylko zwracanie uwagi na to aby nie porysowac, ale nie bede pisal bo to temat na osobny artykul
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Njalepszejsze są patelnie i gary żeliwne, tylko w ch** drogie ;D
Niech masa bedzie z wami ....:)
...
Napisał(a)
A panowie, jak to jest z olejem ryżowym? Dobry do smażenia? I jakie kwasy tłuszczowe głównie posiada, Omega-3, czy Omega-6?
Klata i biceps ponad wszystko!!
Ups, zapomniałem o kachloryferze...
...
Napisał(a)
http://nutritiondata.self.com/facts/fats-and-oils/504/2
choć wysoka temperatura dymienia (palenia) to duża zawartość o6 sam zobacz więc nie polecam
choć wysoka temperatura dymienia (palenia) to duża zawartość o6 sam zobacz więc nie polecam
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
po co kombinowac skoro
1. smazenie jest takie se - wiem wiem i tak bedziemy smazyc
2. mamy dobre zrodla oleju do tego
1. smazenie jest takie se - wiem wiem i tak bedziemy smazyc
2. mamy dobre zrodla oleju do tego
...
Napisał(a)
Tak zgadzam się z Biniem choć to najszybsza forma przygotowania posiłku i trzeba wybrać coś najlepszego dla naszego zdrowia.
...
Napisał(a)
Ok, dzięki.
Klata i biceps ponad wszystko!!
Ups, zapomniałem o kachloryferze...
...
Napisał(a)
Dobra, przedstawie wam mój nowy zakup:
Olej o nazwie "Olisana" (500 ml). Jest tu napisane, że bogaty w kwasy Omega 3-6, posiada ich zrównoważony stosunek 1:9, doskonały do sałatek jak i do smażenia.
Skład: olej winogronowy, z kanoli, z ryżu, kukurydziany i sezamowy. Na 100ml przypada 9g nasyconych, 42g jednonienasyconych, 41g wielonienasyconych, 4g Omega 3 i 37g Omega 6.
Smażyłem na nim i jest ok, ogólnie bezsmakowy i nie śmierdzi (patrz oliwa z oliwek)
W diecie stosuje go tylko do smażenia, jeżeli chodzi o sałatki i inne przyprawianie na zimno to używam oliwy z oliwek. Wygląda to teraz po ludzku panowie?
Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-08-20 20:43:50
Olej o nazwie "Olisana" (500 ml). Jest tu napisane, że bogaty w kwasy Omega 3-6, posiada ich zrównoważony stosunek 1:9, doskonały do sałatek jak i do smażenia.
Skład: olej winogronowy, z kanoli, z ryżu, kukurydziany i sezamowy. Na 100ml przypada 9g nasyconych, 42g jednonienasyconych, 41g wielonienasyconych, 4g Omega 3 i 37g Omega 6.
Smażyłem na nim i jest ok, ogólnie bezsmakowy i nie śmierdzi (patrz oliwa z oliwek)
W diecie stosuje go tylko do smażenia, jeżeli chodzi o sałatki i inne przyprawianie na zimno to używam oliwy z oliwek. Wygląda to teraz po ludzku panowie?
Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-08-20 20:43:50
Klata i biceps ponad wszystko!!
Ups, zapomniałem o kachloryferze...
Polecane artykuły