SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

D.Szukała-smażenie

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 30054

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Oczywiście specjalne "łopatki" do tego przeznaczone i ostrożne mycie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
dokladnie !!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6277 Napisanych postów 76068 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755030
Nie tylko zwracanie uwagi na to aby nie porysowac, ale nie bede pisal bo to temat na osobny artykul

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1528 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17554
Njalepszejsze są patelnie i gary żeliwne, tylko w ch** drogie ;D

Niech masa bedzie z wami ....:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 331 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2665
A panowie, jak to jest z olejem ryżowym? Dobry do smażenia? I jakie kwasy tłuszczowe głównie posiada, Omega-3, czy Omega-6?

Klata i biceps ponad wszystko!!

Ups, zapomniałem o kachloryferze...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
http://nutritiondata.self.com/facts/fats-and-oils/504/2

choć wysoka temperatura dymienia (palenia) to duża zawartość o6 sam zobacz więc nie polecam

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
po co kombinowac skoro
1. smazenie jest takie se - wiem wiem i tak bedziemy smazyc
2. mamy dobre zrodla oleju do tego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 4946 Wiek 6 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42640
Tak zgadzam się z Biniem choć to najszybsza forma przygotowania posiłku i trzeba wybrać coś najlepszego dla naszego zdrowia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 331 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2665
Ok, dzięki.

Klata i biceps ponad wszystko!!

Ups, zapomniałem o kachloryferze...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 331 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2665
Dobra, przedstawie wam mój nowy zakup:
Olej o nazwie "Olisana" (500 ml). Jest tu napisane, że bogaty w kwasy Omega 3-6, posiada ich zrównoważony stosunek 1:9, doskonały do sałatek jak i do smażenia.

Skład: olej winogronowy, z kanoli, z ryżu, kukurydziany i sezamowy. Na 100ml przypada 9g nasyconych, 42g jednonienasyconych, 41g wielonienasyconych, 4g Omega 3 i 37g Omega 6.

Smażyłem na nim i jest ok, ogólnie bezsmakowy i nie śmierdzi (patrz oliwa z oliwek)

W diecie stosuje go tylko do smażenia, jeżeli chodzi o sałatki i inne przyprawianie na zimno to używam oliwy z oliwek. Wygląda to teraz po ludzku panowie?

Zmieniony przez - kaczuch18 w dniu 2010-08-20 20:43:50

Klata i biceps ponad wszystko!!

Ups, zapomniałem o kachloryferze...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dareczku...

Następny temat

HMB

WHEY premium