Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
hilde czasem dobrze mieć takich "kumpli"
...
Napisał(a)
Raz na jakiś czas nie powinno zaszkodzić, tym bardziej że sezon na grila się zaczął więc można trochę tłuszczu z kiełbasy wytopić.
...
Napisał(a)
Zdecydowanie lepiej jakas karkowka czy inna czesc nie poddana az takiemu przetworzeniu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
No jasne, że lepiej wrzucić na grila karczek, ale dochodzi do tego ekonomia (karczek 13 zł) ;)
...
Napisał(a)
Lecz przecież czasami mamy ochotę też na takie wyroby, wtedy wybrać jakie pisaliśmy.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Ja pracuje w tej branży od kilku lat także wiedzę jakąś tam posiadam .
Co do kiełbas to jeśli ma ktoś ochotę to szukajcie na etykietach jaka ilość mięsa przypada na 100 g produktu najlepsze oczywiście to te powyżej 100/100 g , ale osobiście mam dostęp za darmo do takich produktów i uwierz mi że nie jem . Takie produkty jak krakowska czy kabanosy juz dawno się deprecjonowały ponieważ nie są to znaki zastrzeżone i każda firma takie robi a niestety walka jest tylko o cenę czym taniej tym lepiej , no i wiadomo że producenci już pakują więcej śmieci niż mięsa.
Co do samego mięsa wieprzowego to musicie wiedzieć że każda półtusza jest nastrzykiwana i z kilograma robi się 2 kilo :) jest to jeszcze przed obróbką ( dodawanie do kiełbas itp )
Parówki to wszystko co zostanie czyli tłuszcze kości ( mieli się ) także nie polecam 
W sumie można by się jeszcze przyczepić do hodowli świnek na paszy z dodatkami także świnka w parę miesięcy jest już gotowa do uboju ... ale tak zakładając to byśmy w tych czasach niczego nie jedli :)
Co do kiełbas to jeśli ma ktoś ochotę to szukajcie na etykietach jaka ilość mięsa przypada na 100 g produktu najlepsze oczywiście to te powyżej 100/100 g , ale osobiście mam dostęp za darmo do takich produktów i uwierz mi że nie jem . Takie produkty jak krakowska czy kabanosy juz dawno się deprecjonowały ponieważ nie są to znaki zastrzeżone i każda firma takie robi a niestety walka jest tylko o cenę czym taniej tym lepiej , no i wiadomo że producenci już pakują więcej śmieci niż mięsa.
Co do samego mięsa wieprzowego to musicie wiedzieć że każda półtusza jest nastrzykiwana i z kilograma robi się 2 kilo :) jest to jeszcze przed obróbką ( dodawanie do kiełbas itp )
Parówki to wszystko co zostanie czyli tłuszcze kości ( mieli się ) także nie polecam 
W sumie można by się jeszcze przyczepić do hodowli świnek na paszy z dodatkami także świnka w parę miesięcy jest już gotowa do uboju ... ale tak zakładając to byśmy w tych czasach niczego nie jedli :)
...
Napisał(a)
Tak jest nie tylko ze świnkami ale z drobiem i wołowiną podobnie.
Ja cały czas mówie o swoich wyrobach swojskich, wiadomo że w wielkich przetwórniach nikt na to uwagi nie zwraca liczy sie $
Ja cały czas mówie o swoich wyrobach swojskich, wiadomo że w wielkich przetwórniach nikt na to uwagi nie zwraca liczy sie $
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
No z indykiem zdajsie jest ok. Nie mogą pędzić ich tak na sterydach jak kury, bo ptaki tego nie wytrzymują podobno. Dlatego zawsze indora zamiast kurę kupuję..
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...
...
Napisał(a)
zgadza się choć troszkę twardszy na dłuższą metę ale też często zapodaje
1
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły