Szacuny
2
Napisanych postów
224
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1720
Tłuszcze trans to bardzo niebezpieczny składnik produktu. Jest ich pełno w naszym pożywieniu, powodują wyjątkowo szybkie przybieranie na wadze i od dawna mają opinię wroga serca.
Margaryny: Najlepsza jest Finea i Delma
A największa zawartość trans tłuszczów jest w Smakowita, Krówka,Vita.
Batony: Najgorsze to Twix
Najlepsze to Snickers
Chipsy: Najgorsze to Cheetos
Najlepsze to Snacki
Tłuszcze trans dlatego się tak dobrze przyjęły w gastronomi, ponieważ dobrze znoszą temperaturę pokojową i można je długo przechowywać bardzo poprawiają jakość ciast (im jest ich więcej, tym lepszy smak produktu). Niektóre takie produkty mogą mieć nawet ponad 50 proc. „złych" tłuszczy utwardzanych.
Szacuny
0
Napisanych postów
2349
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8760
Że tak zapytam, mimo że temat sprzed roku, a takie masło roślinne w żółtym kubeczku "MR"? Bo nie wiem, czy to tylko nazwa, czy margaryna, czy szit, czy czasem jeść (zdarza się smażyć, albo piec kurczaka z takim masełkiem).