Siemka, świeżak melduje się na forum :)
Pozwolę się podpiąć pod temat. Sam też robię tego kurczaka, lecz w troszkę zmienionej postaci, bardziej idę w stronę pierwowzoru. Przygotowanie wygląda podobnie, lecz:
Mięso smażę osobno z przyprawami
W głębokim garnku przypiekam cebulkę
Następnie dodaję pomidorów (krojone/całe z puszki w zalewie lub świeże, whateva')
Duszę ok. 5 minut całość.
Dodaję przysmażone mięso.
Duszę ok 5-10min żeby przesiąkneło smakiem
Teraz do całości wlewam sosu i dokładnie mieszam i na malutkim ogniu kilka minut aż się całość zagotuje. W międzyczasie dosypuję trochę curry, cała kuchnia ma tym pachnieć :p
Podawane z ryżem tak jak u kolegi B-50.
Załączam zdjęcie, w chwili pisania tego postu delektuję się właśnie tym daniem :p
W zamian możecie się odwdzięczyć i podać namiary na tanie sztangi/obciążenia i
białko w Krakowie :]
Pozdrawiam serdecznie.