Szacuny
7
Napisanych postów
1137
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13203
Sorry, ale muszę odświeżyć :)
Co do tego ryżu, to przecież można w pierwszym garnku (tym najgłębszym) normalnie sobie ugotować ryż, a na drugim połóżyć np. rybę i warzywa. Chyba.. nie? ;)
Zamierzam sobie w końcu kupić właśnie te garnki i powiedzcie mi proszę, ile czasu potrzeba, żeby taki filet z mintaja / innej ryby się ugotował? I ile potrzebują mrożone warzywa?
Bo chciałbym sobie robić makaron w dolnym garnku, a w tych wyższych bym właśnie robił warzywa i rybę.
To ten pierwszy gar przez kilka minut byłby pusty (z wodą of course ;)), a potem bym wrzucił makaron dopiero. Bo jak wiadomo, makaron się robi błyskawicznie, raczej rybka by się nie zdążyła zrobić w tym czasie, ani warzywa ;)
No i teraz też nie wiem, czy kupić 1 poziom czy 2, a może 3.
Czy lepiej jest warzywa dać do garnka razem z rybą, czy może lepiej byłoby je dać do osobnego garnka, na drugi poziom?
Czym więcej garnków, to chyba ten na samej górze już nie jest tak bombardowany przez parę, nie? ;)
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź tych, którzy takie cudo posiadają ;)
pzdr
Zmieniony przez - Kwic w dniu 2009-10-31 13:49:21
Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo
Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones
Szacuny
7
Napisanych postów
1137
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13203
kamosblue < dzięki bardzo :) Trochę te warzywa się długą robią. Nie wiem czy nie zaryzykuję straty trochę wartości odżywczych z nich i po prostu nie wrzucę ich do makaronu- 10 minut i gotowe. 20 minut gazu więcej to jakby nie było trochę kosztuje, robiąc tak 2 razy dziennie.
pzdr
Zmieniony przez - Kwic w dniu 2009-10-31 14:01:35
Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo
Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones
Szacuny
7
Napisanych postów
1137
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13203
Tak tak, wiem, ale właśnie pytałem o mrożonki w tym temacie, tak więc raczej oczekiwałem podania czasu pod tym kątem, dlatego wolałem się upewnić pytaniem, bo ten czas to chyba trochę za krótki na mrożonki ;)
Ogólnie to albo inwestuje w mrożonki, albo w świeże warzywa. Postawiłem na mrożonki, bo nie mam niekiedy czasu, żeby iść do sklepu i sobie kupić coś świeżego. Poza tym niekiedy mi się po prostu nie chce wychodzić ;)
Dzięki za odpowiedź odnośnie ryb, tak by the way.
pzdr
Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo
Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1566
Przez pewien czas myślałem, że jestem cwany z gotowaniem na parze w dwupoziomowym garnku jednocześnie ryżu i piersi z kurczaka, ale wy też jesteś sprytni ;)
Mam pytanie o inne mięso niż kurczak (ile można?). Czy da radę jakieś inne mięsko? Może być nawet wołowina byleby jakaś odmiana. Ryby mnie nie sycą, więc wolałbym jakieś treściwe mięsko :)