...
Napisał(a)
Jak ktos ma dostep to polecam chleb pieczony na lisciach tataraku (tylko aromat jest).Babcia moja taki robi.
...
Napisał(a)
i jak tam zrobił ktoś ten chlebek? ja już zakwas robie i za jakiś czas dam zdjęcia
...
Napisał(a)
codziennie robie setki chlebow. takie tez. zadna filozofia
niech masa bedzie z nami
...
Napisał(a)
dla piekarza na pewno nie, dla zwykłego człowieka troche zachodu z tym jest, ale każdy sobie poradzi ;]
...
Napisał(a)
Jacques pomocy !!!!!!!!!!!!!!
Wlasnie wymieszalam 100 g maki ze 100 ml cieplej wody i zamiast lejacego ciasta wyszly mi kluchy. Co zrobic? Dolac wody, czy zostawic jak jest?
Wlasnie wymieszalam 100 g maki ze 100 ml cieplej wody i zamiast lejacego ciasta wyszly mi kluchy. Co zrobic? Dolac wody, czy zostawic jak jest?
...
Napisał(a)
wymieszaj dokładnie i zostaw, powinno być ok. a do ciasta dodaj troche drożdży, będzie lepsze.
...
Napisał(a)
Drozdzy nie mam, ale dodalam wiecej wody i odstawilam. To moj pierwszy chleb, dam znac w piatek, czy wyszedl
Poprzedni temat
makaron z piersią i warzywami na ostro
Następny temat
Pieczeń z indyka
Polecane artykuły