Filety myjemy, i…. NIE ROZBIJAMY(chyba ze trafi się naprawde gruuuba sztuka)
W filecie robimy głebokie nacięcie ( ale nie na tyle żeby go na wylot przeciac)
W kieszonke wsadzamy zrolowany ser i szynke(można dodac inne skladniki np. pieczarki z tym ze tak najszybciej). Staramy się to dosyc mocno wcisnąć, żeby w trakcie smazenia caly ser nam nie spierd… Mieso TYLKO SOLIMY, nie dodajemy absolutnie zadnych przypraw.
Wrzucamy to na patelnie z niewielką ilością tluszczu i smażymy do momentu aż z wierzchu nie będzie oznak surowizny. W skrócie chodzi o to żeby mieso w srodku było dalej surowe ale z zewnatrz robilo wrażenie „zrobionego". W miedzycasie rozrabiamy FIX w osobnym garnku. Dolewamy 200 ml wody i tyle samo śmietany (u mnie mleka 3,2) i doprowadzamy do wrzenia .
Filety zdejmujemy z patelni i wsadzamy do żaroodpornego szkła po czym zalewamy gotowym FIXEM. Całość wsadzamy do temp 200 C gdzie powinno chodzić około 30 minut.
Po wyjeciu zaserwowałem to sobie z ryżem.
Składniki (w przeliczeniu na 1 porcje)
Filet z kury: 200g
Ser Gouda: 20g
Szynka gotowana: 20g
Mleko UHT 3,2 : 50g
Ryż : 100g
No i sprawca zamieszania: „FIX Kieszonki z kurczaka w sosie czosnkowym"(zapomniałem sprawdzic wartości odżywczych)
B: 60
T: 9
W 79
Kcal: 651
Smacznego.
Mogliśmy być najwięksi ze wszystkich!
A teraz każdy z nas wpie***la BCAA!