SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Koksiarskie Żarcie%

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 16675

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 5431 Wiek 44 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 32825
elo dorzucę coś od siebie.

taki górnolotny przepisik dla fanów owocków morza :) kupujemy krewetki black tiger (ja zwykle biorę mrożone, bo "świeże" 9 na 10 razy po prostu śmierdzą, a mrożone nie), ilość zależna od pojemności brzucha i gęb do wyżywienia przelewamy krewety wrzątkiem, aby się rozmroziły. Kroimy drobno czosnek i cebulę.

Najpierw podsmażamy na oliwie czosnek na złoto, gdy już jest ok, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie wrzucamy krewetki i krótko smażymy po obu stronach, pod koniec dodając odrobinkę masła dla smaku. Przyprawiamy wedle upodobań (ja preferuję oregano, pieprz i mielone chilli) i spożywamy

w wersji weekendowej można (folgując z dietą ) spożyć na bagietce, poezja smaku

Panuj nad wszystkim,nad czym możesz zapanować.
Resztę traktuj jak kupę gówna,
a jeżeli musisz paść,
to z dymiącym rewolwerem.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 82 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 896
Krak ja jem zawsze po treningu, ale można jeść i przed. Tylko trzeba po jedzeniu odpocząć , żeby nie ćwiczyć z pełnym bebziochem , ponieważ po pierwsze to nie da się efektywnie ćwiczyć a po drugie można dosać skrętu kiszek!!!
Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 10337 Wiek 1 rok Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 56955






widze ze sie zatrzymalo cos a tu zima idzie trza przymasowac wiec cos wrzucam moj ulubiony przepis na piersi bardzo latwo i przedewszystkim szybko sie to robi

FILET Z KURCZAKA W SOSIE CYTRYNOWYM


Filety pokroic na kawalki powiedzmy 1 piers na ok 4-5 kawalkow. Opanierowac w mace i usmazyc na oleju, posolic, popieprzyc i poukladac na polmisku (czy na czym tam chcecie ). Na tym samym oleju poddusic (lekko) glowke czosnku, wcisnac sok z cytryny(tu trzeba zobaczyc i wyczuc z jaka iloscia soku bedzie wam lepiej smakowac metoda prob i bledow ), dodac troche wina bialego(wytrawne ) posolic popieprzyc do smaku .Gdy wino wyparuje zalac filety tym sosikiem (te ktore sa na polmisku )
pozdrawiam i smacznego


Zmieniony przez - MACIEJA21 w dniu 2008-10-23 23:11:02

Macieja
MY FOTO http://www.sfd.pl/temat208080/ i strona 4

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 17173 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 110136
to w tej patelni to sie pije czy smarowac tym miesnie?
wyglada jakby pies tam narzygal
ale pewnie sila idzie po tym
oj sog nie wchodzi

Zmieniony przez - jaruss w dniu 2008-10-23 23:15:19

Ostatnio aktywny
2008-09-25 19:03:17
richHAX.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 10337 Wiek 1 rok Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 56955
polecam te fileciki BOMBA na BOMBIE

Zmieniony przez - MACIEJA21 w dniu 2008-10-23 23:22:22

Macieja
MY FOTO http://www.sfd.pl/temat208080/ i strona 4

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 319 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 18268
Polecam chińszczyzne z kurczaka. Przepis łatwy i przyjemny:

Olej na patelnie, trochę więcej niż do normalnego smażenia. Na olej wrzucamy pokrojone (2-3 zależy jak kto lubi) cebule dymki (takie mniejsze) i skrojony czosnek (do 500g kury daje 2-3 ząbki). Wszystko wrzucamy na patelnie na BARDZO MAŁYM OGNIU. Chwile dusimy, dorzucamy mięso (kura skrojona w cienkie, ale w miare długie paski). Mięso zalewamy sosem sojowym aż będzie ciemnego koloru. Trzeba na oko, tak żeby kurczak przypominał kolorem sos sojowy. Znowu dusimy (DUSIMY-mały ogień i przykryta patelnia). Po kilku minutach dorzucamy warzywa "mieszanka chińska" mrożonka (ważne żeby był pęd bambusa). Wszystko przykryte dusimy ok 20-30min. Przyprawiamy jak kto lubi. U mnie jest to pieprz, chili (cayeene), papryka ostra, papryka słodka. Podajemy z ryżem. Dla mnie paluchy lizać

Zmieniony przez - naginator w dniu 2008-10-24 00:48:19

Zmieniony przez - naginator w dniu 2008-10-24 00:49:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 17173 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 110136
sog
pytanko mam,czy jak u mnie niema babmbusow to moze byc ped wierzby albo lipy?

Ostatnio aktywny
2008-09-25 19:03:17
richHAX.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 222 Napisanych postów 1799 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 102820
w wielu przepisach pojawia sie "oliwa" , tak sie zastanawiam jakie jest jej przeznaczenie i jaka to jest oliwa, z odp z gory dziekuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Szybko i prosto
100g ryżu , 250 g kuraka , sos słodko kwaśny , papryka , papryczka chili .
Ryż standard gotujemy , cyca w kosteke kroimi i na patelnie razemz warzywami pokrojonymi w kostke . Pożniej wyjmujemy ryż do miski wrzucamy do niego kuraka z warzywami i sos . Jest danie w 5 minut
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
Dopiszę tylko, że BL miał na myśli WASĘ robiona z mąki pełnego przemiału z wodą. Wychodzą takie jak by cienkie, suche kawałki cienko pokrojonego chleba, a nie to pieczywo chrupkie które jest pompowane jak to ryżowe.

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

npp+omka

Następny temat

omka

WHEY premium