...
Napisał(a)
1 jajko
łyżka oliwy
1 szklanka mleka
ok. 1 szklanki mąki
szczypta soli, pieprz, przyprawa np do (pizzy, grill, kebab, gyros), oregano
z wyżej wymienionych składników robie ciasto żeby nie było grudek, i wkładam chwile do lodówki,
Następnie biorę sie za mięso z kurczaka ( bo takie lubie ) kroję je w kostke i do piekarnika na blaszkę z dodatkiem oleju/oliwy jak kto woli. Podczas pieczenia podlewać mięso trzeba sosem który sie tam wytworzy z oliwą
Temperatura piekarnika nie ma większego znaczenia 160'C-200'C będzie wporzadalu, jak sie ładnie zrumieni mięsko to oznaka lecącej ślinki i zaraz musisz wykonywac kolejną czynność żeby je zjeść
Jak mięso się będzie piekło, ty robisz naleśniki z ciasta, mozesz robic bez dodatku oleju na teflonie.
Powiedzmy ze masz juz gotowe naleśniki i upieczone mięso.
teraz dodatki, to juz zalezy od Ciebie, kapusta posiekana, ogórek , pomidorka troche, papryczki
robisz z mięsa i dodatków mixa i żucasz na naleśnika, którego składasz jak na krokiety i gotowe
a sos to hmm łyżka majonezu, piórko czosnku posiekane w mikro wielkość i 2 łyżki śmietany mieszasz z dodatkiem szczypty soli no i masz sos
Czy to takie trudne ?
łyżka oliwy
1 szklanka mleka
ok. 1 szklanki mąki
szczypta soli, pieprz, przyprawa np do (pizzy, grill, kebab, gyros), oregano
z wyżej wymienionych składników robie ciasto żeby nie było grudek, i wkładam chwile do lodówki,
Następnie biorę sie za mięso z kurczaka ( bo takie lubie ) kroję je w kostke i do piekarnika na blaszkę z dodatkiem oleju/oliwy jak kto woli. Podczas pieczenia podlewać mięso trzeba sosem który sie tam wytworzy z oliwą
Temperatura piekarnika nie ma większego znaczenia 160'C-200'C będzie wporzadalu, jak sie ładnie zrumieni mięsko to oznaka lecącej ślinki i zaraz musisz wykonywac kolejną czynność żeby je zjeść
Jak mięso się będzie piekło, ty robisz naleśniki z ciasta, mozesz robic bez dodatku oleju na teflonie.
Powiedzmy ze masz juz gotowe naleśniki i upieczone mięso.
teraz dodatki, to juz zalezy od Ciebie, kapusta posiekana, ogórek , pomidorka troche, papryczki
robisz z mięsa i dodatków mixa i żucasz na naleśnika, którego składasz jak na krokiety i gotowe
a sos to hmm łyżka majonezu, piórko czosnku posiekane w mikro wielkość i 2 łyżki śmietany mieszasz z dodatkiem szczypty soli no i masz sos
Czy to takie trudne ?
...
Napisał(a)
Nie wiem dla czego, ale mnie się podoba.
BEZIMIENNI-STRYCH.
BEZIMIENNI-STRYCH.
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum
Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa
To samo od nowa, to samo od nowa...
...
Napisał(a)
No to biore sie za "gotowanie" Jak na niebie pojawi się grzyb radioaktywny to znaczy ,że jestemw kuchni i cos nie wyszło
...
Napisał(a)
wszystko jest banalnie proste, tylko trochę pomysłu i fantazji a z niczego idzie zrobic cudo
Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-10-22 12:39:03
Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-10-22 12:39:03
...
Napisał(a)
najlepsze jedzenie wychodzi z niczego
nie ma ciezkiej pracy ani chvjowej genetyki..poprostu dawki sa za male by B50
**Ulubiency bogów umieraja mlodo,pozniej zyja wiecznie w ich towarzystwie**
Staraj się być najlepszy, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół..
mów prawdę, bądź wierny, szanuj swego ojca oraz matkę...JOE WEIDER
...
Napisał(a)
zaraz ide poszukać jakiejś fuchyzajde do apteki po strzykawy,i tutaj pytanko do Ciebie strefa,o***ał bym dzisiaj coś dobrego,a'la pizza własnej roboty lub taki fastfood,ale z proporcjami btw dla koksa daj jakiś pomysł
Wracam :D
...
Napisał(a)
Nie było zamiarem autora zawarcie w w/w wyrażeniach związku z celebrowaniem rytuału prokreacyjnego
...
Napisał(a)
Siwy mogę pomyśleć, ale za chwile bo teraz mam mały problem na głowie
Poprzedni temat
waga dieta itd jeżeli chodzi o saa
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Hepatotoksyczność mety w strzalach
Polecane artykuły