I've been working for life now I'm barely alive...
Reprezentuje prawde 100% jak garden ;]
...
Napisał(a)
Meczy mnie takie pytanie juz od pewnego czasu. W zasadzie niemoge znalezc odpowiedzi. Mianowice chodzi mi o to ze: wiadmomo ze węgle dzielimy na złozone i prote prawda ? Czy jezeli np ziemniaki przetworzymy w jakis sposób np ugotujemy, usmazymy wiec wiem ze indeks glikemiczny wzrasta więc czy to juz są cukry proste ??? Innymi słowy czy węgle złozone przetworzone zamieniają się na węgle proste spowodowane wzrostem indeksu glikomicznego ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Węgle proste to np. glukoza
Węgle złożone to np. skrobia
Połączenia cząsteczek glukozy buduje skrobie.
Węglowodan prosty to jeden sacharyd natomiast węglowodan złożony to 2 lub więcej. Glikogen, skrobia to wielocukry bo buduje je wiele cząsteczek glukozy.
Węgle złożone to np. skrobia
Połączenia cząsteczek glukozy buduje skrobie.
Węglowodan prosty to jeden sacharyd natomiast węglowodan złożony to 2 lub więcej. Glikogen, skrobia to wielocukry bo buduje je wiele cząsteczek glukozy.
...
Napisał(a)
Dobra dzięki choc i tak nie kapuje ale bede jeszcze szperał..chyba ze mogłbys jakos na chłopski rozum to wyjasnic.
I've been working for life now I'm barely alive...
Reprezentuje prawde 100% jak garden ;]
...
Napisał(a)
Np. ryż który zawiera skrobię (glukoza+glukoza+glukoza...)
Gotowanie -> rozrywanie wiązań (wzrost ig)
Ale to nadal jest skrobia a nie cukier prosty
Gotowanie -> rozrywanie wiązań (wzrost ig)
Ale to nadal jest skrobia a nie cukier prosty
Polecane artykuły