SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

GAZY!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 11543

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 6 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 19
sory za odświeżanie starego tematu, ale też mam ten problem od kilku miesięcy sie z tym męczę i postanowiłem że coś z tym musze zrobić, bo czasem w pokoju nie moge wysiedzieć przez własne gazy <lol> nawet krzesło nowe musze kupić bo obecne tak już przesiąkneło tymi "zapaszkami" :D
robie mase i jem całkiem dużo, przede wszystkim węgli, ale jestem prawie pewien że to pierś z kurczaka jest tym winowajcą - moge sie domyślić po zapachu :D poza tym to po zjedzeniu piersi z ryżem właśnie najbardziej gazy dają sie we znaki ;)
czy przygotowanie piersi może mieć na to wpływ? ja po prostu wrzucam pierś do osolonej wody, ew. dodam vegety dla smaku i tyle. ponoć gotowane mięso najzdrowsze %) ale niezbyt jest smaczne i tęsknie za kotletami
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5025 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 44470
Nie gotuj a paruj, szybciej, taniej i nie sól wody

w vegecie już tego tam jest

Kup zioła prowanalskie, curry, bazylie itp i doprawiaj tym

na gazy ciężko stwierdzić, napewno kminek, mięta, rumianek pomagają!


Zakup (w ofercie TREC i ACTIVLAB) są enzymy trawienne, które napewno pomogą Ci z tymi dolegliwościami (więcej pytaj w ich działach)


Może jesteś wrażliwy na coś?
Mnie np po chlebie razowym rozwala, i czasem po ryżu brązowym, kasza i płatki wchodzą spokojnie

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html

"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 6 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 19
dzięki za szybką odp.
co do chleba razowego/żytniego - bardzo lubie i raczej z niego nie zrezygnuje. wprawdzie też mam po nim wzdęcia, ale mniejsze niż po kurczaku z ryżem, no i przede wszystkim ten zapach nie jest taki specyficzny jestem na 99% procent pewien że to wina kurczaka
ryż brązowy też wcześniej jadłem i myślałem że to on jest temu winny - zmieniłem na paraboliczny i bez zmian. ale nie wróciłem już do brązowego, bo przejadł mi sie ;) poza tym za długo sie gotuje
kminek dodawać do posiłku? czy jakiś napar sie z tego robi tak jak z mięty?
a do gotowania na parze to chyba trzeba mieć specjalny gar?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5025 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 44470
dawaj do posiłku

ja winy szukał bym raczej w WW ale po kurczaku możliwe.

Może zmień sklep/dostawę kurczaka?
Spróbuj z wołowiną lub karkówką ew piersi indyka


Paruj w garnku, tz daj 2-3cm wody i tam kuraka (tak by był w 1/83 zanurzony) i patzr by woda całkiem nie wyparowała (dolewaj w razie czego) bo ci się przypali


3-4 min nie dłużej...

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html

"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy tak bedzie dobrze? - Wyliczenie zapotrzebowania

Następny temat

Jedrniejszy tyleczek?

WHEY premium