SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Skórka jabłka CKD.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4802

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
Kieruje dośc poważne pytanie najlepiej do speców działu ,odżywianie' . Jestem na CKD, jak wiadomo trzeba uważac bardzo na ww ale musi zawierac sporo błonnika. Oprócz otrębów np. źródłem błonnika może byc sama skórka jabłka?w jabłku błonnik znajduje sie w gniazdach nasiennych i skórce, gniazd raczej nie jeść ale skórke chyba mozna? Co wy o tym sądzicie, Czekam tez na inne porpozycje pozyskania błonnika. ;]

No Pain, No Gain!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 111 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4150
Hmmmm, to był oczywiscie zart. Jasne, ze 25g wegli to jest nic...

Mysle, ze zamiast otrebow warto tez pomyslec o siemieniu lnianym...duzo tansze, ma wiecej bialka i tluszczow nienasyconych, wegli bardzo malo. A blonnika prawie 30%.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6282 Napisanych postów 76102 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755216
Mozesz jesc. Tylko ile Dobrym zrodlem blonnika na CKD beda otreby.

Zmieniony przez - domer w dniu 2008-04-08 19:55:38

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Ma znaczenie rodzaj blonnika? Bo w owocach to chyba glownie pektyny,nierozpuszcalne w przeciwienstwie do celulozy,ktora jest i w owocach i warzywach.Ale chyba ma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mój znajomy jest na CKD i wtrynia otręby, żeby dostarczyć celulozki, także lepiej rób jak mówi Domer - otręby jako źródło błonnika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
Dzieki a powiedzcie ile tych otręb? maja ok 20 ww strawnych / 100 g i ponad 40 g błonnika/ 100 g jak bede jeść np. 50 g dziennie to nie wpłynie to negatywnie na przebieg diety lub zdrowie ?

No Pain, No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
I jeszcze jedno pytanie. Jak te otreby sie je? na sucho? szczerze powiedziawszy jeszcze ich nie próbowałem, nie patrze w sumie na smak potraw głównie na ich role w diecie itp.

No Pain, No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
warzywa przedewszystkim.

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
Na warzywa trzeba też uważać. Mysle ze dobra bedzie rzodkiewka 1,2 g ww/ 100 g jakie jeszcze moga być? ogórek tez mało ww ale błonnika tez niewiele.

No Pain, No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 547 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2264
jak bede jeść np. 50 g dziennie to nie wpłynie to negatywnie na przebieg diety lub zdrowie ?

Zalecane spożycie wynosi od 27 do 40 g/dobę. Zwiększone spożycie włókna pokarmowego ogranicza wchłanianie związków mineralnych, a spożycie nadmierne prowadzi do biegunek.

sam nie wiem...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
Chodziło mi o 50g otrębów. Błonnika ilośc mam 30 - 40 g/ dzień

No Pain, No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 547 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2264
NA bank Ci nie powiem, bo nie mam teraz dostępu do książek i tabel,a el wydaje mi się, że nie powinno nic sie dziać.

Standardy na pewno idą w górę a i firmy są coraz nowocześniejsze, ale pamiętam jak kilka lat temu pani dr na mikrobiologii straszyła dziewczyny jedzące otręby, że robiły jakies badania - posiewy i rodziły się jakieś syfy( nie pamiętam nie słuchałem bo gadałem z kolegą, czy jakies robactwo czy bakterie) i gadała z obrzydzenie. Ja otrębów nie jadam, ale tak jak pisze. Czasy sie zmieniają i normy.

sam nie wiem...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

pomocy nie wiem jak to zrobic

Następny temat

niepewny diety

WHEY premium