Szacuny
9
Napisanych postów
64
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
378
Czy tez tak macie ze nie macie smaku ,nie czujecie
potraw ,musicicie dosalać lub dosładzac wszystko?a i tak wszystko
wydaje sie nie mieć smaku? od czego to zależy? od ukrwienia
kubków smakowych?
jakie substancje poprawia czucie smaku lub niedobór jakich powoduje zaburzenia smaku i apetytu?ew. jakie choroby?
Szacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91260
moze palisz papierosy???
u mnei sytuacja wygladala tak iz moi rodzice lubili "czuć smak"wiec potrawy zawsze byly "niezle"doprawione w tym tez dosolone.Teraz nie uzywam soli i cierpie
Przyzwyczaisz sie
Szacuny
21
Napisanych postów
1655
Wiek
37 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23447
Mam znajomego, który jak nie dosypie 8 łyżeczek (sic!) cukru do czerpaka to herbata nie będzie wystarczająco dobra
Ja staram się nie używać soli i cukru. Co do kubków smakowych, ich wrażliwości - każdy ma inne, przyzwyczajenia też na pewno grają tu dużą rolę.
Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów
Szacuny
2
Napisanych postów
777
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8196
kwestiaprzyzwyczajenia.
tak samo jakbys zaczal slodzic herbate o polowe mniej:
najpierw smakuje jak zupelnie gorzka a po kilku dniach tak samo jak ta na poczatku
PZDR
Szacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91260
z witamin na brak apetytu itp to spróboj B12(dibencozide podobno zwieksza apetyt a to jest b12)[sorry to meta ale ciiicho]
Dodawaj tez imbir do posiłkow