SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wszystko o JAJKACH wejdź i czytaj :=)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 72059

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Nie ma przedziału tłuszczów, to zależy od diety i tego jak się na nich czujesz. Proporcje n-3 do n-6 już napisałem.

Źródła tłuszczów:
-nasyconych (tu chyba nie ma problemu)
-jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte
-n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona
-n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 119 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 479
Nie ma przedziału tłuszczów, to zależy od diety i tego jak się na nich czujesz. Proporcje n-3 do n-6 już napisałem.

Źródła tłuszczów:
-nasyconych (tu chyba nie ma problemu)
-jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte
-n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona
-n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby
- n-3 : n-4 1:4
- udzial % bialka, wegli, tluszczu w diecie??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1129 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5742
Werych bardzo dziekuje za wyjasnienie co to Omega-3.6 itd. masz u Mnie ogromnego plusa!! Człowiek ok. ile omega-6 i omega-3 powinien zjadać??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 119 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 479
Nie ma przedziału tłuszczów, to zależy od diety i tego jak się na nich czujesz. Proporcje n-3 do n-6 już napisałem.

Źródła tłuszczów:
-nasyconych (tu chyba nie ma problemu)
-jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte
-n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona
-n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby
- n-3 : n-4 1:4
- udzial % bialka, wegli, tluszczu w diecie??

tutaj Raskus bedzie pelna odp, musimy poczekac tylko na charona.

pzdr!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1129 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5742
Czekam z nie cierpliwościa
ThX Weron myślałem że Ty jesteś jednym z nowicjuszy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 119 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 479
Raskus ale Charona nie widac ;( 2 dni juz czekamy...

Raskus bo jestem nowicujesz, zreszta czlowiek cale zycie sie uczy...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 119 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 479
omega-3 stanowi tam ok 30% wszystkich tłuszczów, tran natomiast to olej wątłuszowy (z wątroby), n-3 to ok 20% wszystkich tłuszczów i oczywiście z dodatkiem witamin - Raskus to dodaje do podsumowania o tluszczach (text charona)

Źródła tłuszczów:
-nasyconych (tu chyba nie ma problemu)
-jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte
-n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona
-n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby
- n-3 : n-4 1:4

- udzial % bialka, wegli, tluszczu w diecie??

tutaj Raskus bedzie pelna odp, musimy poczekac tylko na charona.

pzdr!!
______
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
W zasadzie to jakie macie pytanie? Ja to nizej to w poscie podwieszonym wszystko jest opisane.

"- udzial % bialka, wegli, tluszczu w diecie??"

https://www.sfd.pl/temat191365/

I nie n-3:n-4 tylko n-6

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1129 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5742
Chciałbym coś dodać do mojego tematu o jajkach. Troche ten temat sie zmienił w rozmowy...
Werych, jestes nowy na forum nie umiesz wrzucać buziek itp. ale w zamian za to jesteś juz troche obeznany co do BTW i diety itd. wpadłeś na to forum zwiedzą poprostu ja od początku się stad ucze...


O jajkach...
Gdy gotujemy jajka w wodzie nie wazne czy na miękko czy twardo należy a najlepiej jest dodać sól która ułatwia odchodzenie skorupki od jajka przy obieraniu (bardzo pomaga przy jajkach na miekko które wtedy najlepiej wchłania nasze organizm). Jest takze tak że podczas gotowania jajko moze peknąć. Co w takiej sytuacji robić?? A no należy dolać Octu do gotujacych się jajek tyle
Ja tak robie, choć nigdy nie dolewałem octtu jeszcze bo jajka dobieram dla siebie jak najlepsze i ani troszke pekniete
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 119 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 479
Domer pytanie brzmi:
- udzial % bialka, wegli, tluszczu w diecie?? ale z pkt widzenia czlowieka wyznajacego diety tluszczowe, Ty chyba jestes ze tak powiem tradycjonalista :) a ja chcialbym sie dowiedziec jakie proporcje osoby "od tluszczowej" polecaja ??

co do n3 i n6 oczywiscie, sorrki moj blad wynikajacy z dalej rozpisanych proporcji tych kwasow tluszczowych

Raskus - ja calkowicie zielony w te klocki.

Chaaaaron gdzie jestes :(??

aha Raskus to prawda buziek nie umiem wstawiac


pozdrawiam!!!




omega-3 stanowi tam ok 30% wszystkich tłuszczów, tran natomiast to olej wątłuszowy (z wątroby), n-3 to ok 20% wszystkich tłuszczów i oczywiście z dodatkiem witamin - Raskus to dodaje do podsumowania o tluszczach (text charona)

Źródła tłuszczów:
-nasyconych (tu chyba nie ma problemu)
-jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte
-n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona
-n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby
- n-3 : n-6 1:4

- udzial % bialka, wegli, tluszczu w diecie??

tutaj Raskus bedzie pelna odp, musimy poczekac tylko na charona.

pzdr!!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

moze jakas korekta do idelanej diety?:P

Następny temat

PROSZE O RADY!!!!!

WHEY premium