Jeżeli w niebie nie będę mógł palić cygar, nie pójdę tam :)
...
Napisał(a)
W Rzanie 5,5zl chyba dalem. Na reklamach piszą ze sugerowana cena 4,99zl niestety skłąd ciasta nei jest za ciekawy
Zmieniony przez - domer w dniu 2005-06-10 14:34:57
Zmieniony przez - domer w dniu 2005-06-10 14:34:57
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
oki mam przepisik:) mmmm
a wiec skladniki: (na 2 duze blachy-takie jakie sa w piekarniku)
1 kg maki
szklanka mleka
6 dkg drozdzy
sol
2 jajka
pol szklanki mleka
drozdze rozpuscic w cieplym (ale nie goracym) mleku, nastepnie przelac je do garnuszka pollitrowego i poczekac az wyrosna
pozostale skladniki wymieszac ze soba
kiedy drozdze wyrosna w garnuszku przelac je do reszty skladnikow
ugniesc ciasto i zostawic na ok 20 min w cieplym miejscu
ciasto to ma "odchodzic od reki"
jest to ciasto twarde, wiec nie dziwic sie
smacznego mmmm az mam ochotke sie podelektowac takim cudenkiem na prawde polecam bo jest to najlepsze ciasto jakie jadlam:)
p.s. pamietajcie bardzo wazne jest to, aby drozdze rozpuscic w cieplym mleku:) pozdrawiam
a wiec skladniki: (na 2 duze blachy-takie jakie sa w piekarniku)
1 kg maki
szklanka mleka
6 dkg drozdzy
sol
2 jajka
pol szklanki mleka
drozdze rozpuscic w cieplym (ale nie goracym) mleku, nastepnie przelac je do garnuszka pollitrowego i poczekac az wyrosna
pozostale skladniki wymieszac ze soba
kiedy drozdze wyrosna w garnuszku przelac je do reszty skladnikow
ugniesc ciasto i zostawic na ok 20 min w cieplym miejscu
ciasto to ma "odchodzic od reki"
jest to ciasto twarde, wiec nie dziwic sie
smacznego mmmm az mam ochotke sie podelektowac takim cudenkiem na prawde polecam bo jest to najlepsze ciasto jakie jadlam:)
p.s. pamietajcie bardzo wazne jest to, aby drozdze rozpuscic w cieplym mleku:) pozdrawiam
...
Napisał(a)
nio z mieskiem u gory jest dobra
a u mnie to jest tak ze moj salon jest miedzy silownia a pizzderia heh....
a u mnie to jest tak ze moj salon jest miedzy silownia a pizzderia heh....
Jestem stworzona do ... Nieistniejacy elf. Zadziwiajaco piekna, niezwylke krucha.
...
Napisał(a)
a ja jade niedlugo do wloch gdzie jest pizzeria i bede jadl taaaaaka duuuuuza pize na kolacje every day za free! buhahahhrhrhrh!!!
...
Napisał(a)
ups tam na koncu mojego przepisu nie powinno byc pol szklanki mleka tylko pol szlanki oleju:)
piecze sie 20-25 minut w 180-200 st
piecze sie 20-25 minut w 180-200 st
...
Napisał(a)
ja sos robie tak:
zwykly przecier pomidorowy taki z kartonika, mala puszeczka koncetratu pomidorowego, trzydziesteczka (taka jak od wódki) oleju (z oliwek), oregano i inne przyprawy (do smaku) po czym smaruje ciasto tym, absolutnie nie zaluje tego sosu :)
zwykly przecier pomidorowy taki z kartonika, mala puszeczka koncetratu pomidorowego, trzydziesteczka (taka jak od wódki) oleju (z oliwek), oregano i inne przyprawy (do smaku) po czym smaruje ciasto tym, absolutnie nie zaluje tego sosu :)
instruktor kulturystyki / trener personalny
Polecane artykuły