...
Napisał(a)
Jak w temacie, chodzi mianowicie o to, jak liczyć wage produktów takich jak makarony/ryż/kasza. Czyli np. 100 g makaronu spagetti ma 375 kcal, to czy chodzi tu o 100g nieugotowanego makaronu, czy też ugotowanego(po ugotowaniu zwiększa się jego waga o jakieś trzy-cztery razy, w przykadu ryżu to ze 100g uzyskujemy nawet 450g)?? Z góry thx
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
No raczej chyba w postaci surowj tzn.przed ugotowaniem.Pomyśl,przeciez jak ktos ma w diecie powiedzmy na obiad 100g piersi,50g kaszy i powiedzmy 150 surowki.To raczej 50gramami ugotowanej kaszy by sie nie najadl,bo to by bylo kajs ze dwie duze stolowe.Chyba,ze sie myle i mamsz wazyc po ugotownaniu ,ale raczej niee
Bedzie pisk!!!!!!!!!
...
Napisał(a)
nie no te 100 gr makaronu np to przed ugotowaniem sie podaje a powiem ci tak jedna szklanka makaronu "swiderek " to jakies 120 gr a np 100 gr owsianki to 1,2 szklanki ale rym hehehe no a kasze i ryz masz poakowane po 100 w torebki i rpoblem z glowy pozdro
rada na to taka zalej pan robaka
...
Napisał(a)
zawsze przed obróbką i na wadze
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
Polecane artykuły