Szacuny
0
Napisanych postów
211
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1282
mam takie pytanko,wyda sie wam pewnie glupie ale wole zapytac niz robic cos zle...a wiec...
chodzi o wage produktow smazonych czy tez gotowanych miesnych...BO jesli mam zakladam, zjesc 100 gram udka kurczaka to to 100 gram to ma byc waga po ugotowaniu czy przed ugotowaniem(usmazeniem)?bo wiadomo ze podczas przyrzadzania waga drastycznie spada wiec dlatego pytam...
pytanie nr 2 czy lepiej jest potrawy miesne,udko piers smazycz czy gotowac?ja osobiscie robie to w mikrofali.
pytanie nr 3 te wartosci w tabelach kalorycznych zalozmy 100 gramow piersi kurczaka to sa wartosci samego czystego miesa czy tez udka jakie kupujemy w sklepie tj. kosc itd a calosc wazy 100gram
pytania wydaja sie wam pewnie glupie ale wole zapytac
dzieki
pozdrawiam
Szacuny
734
Napisanych postów
31016
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
94344
wartosci podane na 100g to sa wartosci 100g miesa(kosci,chrzastki odpadaja) ,to samo z wartoscia miesa surowego(przed obrobka termiczna),najlepiej jest przyzadzac w kolejnosci:1.grillowac 2.Parowac 3.Gotowac 4.Smazyc 5.Mikrofala
Szacuny
0
Napisanych postów
211
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1282
czyli robiac diete moge smialo patrzec w tabele i obliczac...
nie istotne jest ile wyjdzie po smazeniu tylko ile bylo wlozone tak?
lepiej smazyc gotowac czy mikrofala?
dzieki f***u