Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wszystki jadalne a szczególnie morski
na lepsze pytanie nie wpadniesz
zapytaj o sos sojowy
na lepsze pytanie nie wpadniesz
zapytaj o sos sojowy
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
najzdrowsze ryby to ryby morskie np.te ktore zawiraja kwas omega3 jest to np.łosoś... no ale morskie!!
...
Napisał(a)
MAKRELA, jedna z najbardziej wartościowych pod względem zdrowotnym ryb, jest w Polsce sprzedawana głównie wędzona, a w takiej postaci nie powinna być często jedzona.
Z kolei bogaty w kwasy omega-3 TUNCZYK jest dostępny przede wszystkim w puszkach, co także zmniejsza jego wartość.
Dobrą pozycję zajmuje jedynie SLEDZ, bogaty w kwasy tłuszczowe, a przy tym tani, nie zanieczyszczony i nie wymagający nawet obróbki termicznej.
Z kolei bogaty w kwasy omega-3 TUNCZYK jest dostępny przede wszystkim w puszkach, co także zmniejsza jego wartość.
Dobrą pozycję zajmuje jedynie SLEDZ, bogaty w kwasy tłuszczowe, a przy tym tani, nie zanieczyszczony i nie wymagający nawet obróbki termicznej.
Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...
...
Napisał(a)
RYBY TLUSTE- BARDZO KORZYSTNE DLA ZDROWIA
Łosoś
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3,07 g na 100 g mięsa, witaminy A, D i B12
Węgorz
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 2,25 g na 100g mięsa, cenne źródło witaminy A
Makrela
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1,71 g na 100g mięsa, źródło selenu, witamin B2, B6 i B12 i PP
Śledź
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1,01 g na 100g mięsa, bogate źródło witaminy D i B12 oraz biotyny (witaminy H)
RYBY SREDNIO TLUSTE- SREDNIO KORZYSTNE DLA ZDROWIA
Tuńczyk
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,83 g na 100 g mięsa, źródło witaminy E i PP (niacyny)
Karp
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,35 g na 100 g mięsa
Pstrąg
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,35g na 100 g mięsa
RYBY CHUDE - MALOKORZYSTNE DLA ZDROWIA
Szczupak
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,20 g na 100 g mięsa
Dorsz
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,12 g na 100 g mięsa, bogate źródło białka, selenu oraz witaminy B12
Łosoś
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3,07 g na 100 g mięsa, witaminy A, D i B12
Węgorz
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 2,25 g na 100g mięsa, cenne źródło witaminy A
Makrela
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1,71 g na 100g mięsa, źródło selenu, witamin B2, B6 i B12 i PP
Śledź
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1,01 g na 100g mięsa, bogate źródło witaminy D i B12 oraz biotyny (witaminy H)
RYBY SREDNIO TLUSTE- SREDNIO KORZYSTNE DLA ZDROWIA
Tuńczyk
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,83 g na 100 g mięsa, źródło witaminy E i PP (niacyny)
Karp
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,35 g na 100 g mięsa
Pstrąg
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,35g na 100 g mięsa
RYBY CHUDE - MALOKORZYSTNE DLA ZDROWIA
Szczupak
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,20 g na 100 g mięsa
Dorsz
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,12 g na 100 g mięsa, bogate źródło białka, selenu oraz witaminy B12
Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...
...
Napisał(a)
Ryby należy jeść trzy razy w tygodniu (porcja - 200-300 g). Brytyjska Fundacja ds. Żywienia zaleca przyjmowanie 8-10 g kwasów tłuszczowych omega-3 tygodniowo.
Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...
Polecane artykuły