Laktozę przestałem tolerować. A na WPC lub WPI bez laktozy nie stać mnie.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
No to jest to dość sensowna argument dlaczego przestałeś, czy po prostu nie chcesz spożywać zwykłej odżywki białkowej no bazie koncentratu białek serwatkowych. Zastanawia mnie jednak jakie w takim razie kupujesz to białko, I ile płacisz za kilogram? Bo z tego co obserwuję (ja nie kupuję nie używam tego rodzaju białek), to cena WPC na sklepie SfD nie jest jakoś ogromna, na właściwy to mógłbym zaryzykować stwierdzenie że porównywalna jest na poziomie cen zwykłego WPC, dlatego i moje pytanie nie zapłacisz za to białko, a później zerknij
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Lactose_Free_Protein-opis40447.html
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Lactose_Free_Protein-opis40447.html
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Kupiłem białko Ostrovitu. Do owsianki z dodatkami (owoce, siemię lniane, itp,) jak najbardziej ok. Jako samodzielny napój rozcieńczone z wodą nie jest smaczne. Żeby była jasność, nie jest ohydne i nie do przełknięcia, ale nie jest dobre. Będę dodawał do zup, owsianek i jako dodatek do innych posiłków. Samodzielnie raczej w razie konieczności
dokladnie mam takie same odczucia i opienie o bialku roslinnym. Solo nie jest tragiczne, nie bedziemy po nim wymiotowac, ale nauczony jestem jednbak mocno smakow klasycznego WPC i takie bialko mi nie podchodzi. Co innego jakbym musial np. z powodu alergii
dokladnie mam takie same odczucia i opienie o bialku roslinnym. Solo nie jest tragiczne, nie bedziemy po nim wymiotowac, ale nauczony jestem jednbak mocno smakow klasycznego WPC i takie bialko mi nie podchodzi. Co innego jakbym musial np. z powodu alergii
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
Oczywiście, że można dodawać odżywkę białkową z grochu do posiłków na ciepło. W zasadzie każdą odżywkę białkową można w ten sposób używać, do pieczonych owsianek, omletów, ciast, gofrów, naleśników, itp. Nie tylko podchodzącą z grochu, ale również ryżu, drożdży, serwatkową, czy jakiekolwiek inną. Kwesta potrzeb. Akurat grochu, czy sojowa nie należy do najlepszych w smaku. Warto mieć to na uwadze. Warto również zwrócić uwagę na proces obróbki termicznej tak, aby nie doprowadzić produktu do spalania.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Co do białka z grochu to w końcu znalazłem idealne połączenie. 60 g płatków owsianych błyskawicznych zalanych gorąca wodą + 1 banan + 1 porcja białka. To zaczęło mi nawet smakować!
Białko serwatkowe według mnie nie nadawałoby się do tego.
Zmieniony przez - MG42 w dniu 2023-07-15 22:14:28
Białko serwatkowe według mnie nie nadawałoby się do tego.
Zmieniony przez - MG42 w dniu 2023-07-15 22:14:28
...
Napisał(a)
Jak więc widzisz, każdy z nas ma inny gust. Nie tylko pod względem smakowym. Warto próbować różnego rodzaju rozwiązań na sobie i dostosować takie, które będzie optymalne właśnie dla Ciebie. Według mnie białko serwatkowe byłoby lepszym rozwiązaniem do takiego posiłku. Mam oczywiście tutaj na myśli względy smakowe.
Nawiązując właśnie do względów smakowych, to z białek wegańskich, zdecydowanie najbardziej smakowało mi Allnutrition Yeast Protein słony karmel.
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Yeast_Protein-opis41988.html
Nawiązując właśnie do względów smakowych, to z białek wegańskich, zdecydowanie najbardziej smakowało mi Allnutrition Yeast Protein słony karmel.
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Yeast_Protein-opis41988.html
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Tribulus + Ashwagandha - czy to dobre połączenie?
Następny temat