Mam pytanie, czym różnią się od siebie podane wyżej białka? Z góry dziękuje
...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Witaj, mysle ze wszystkiego dowiesz sie wstukując frazę z Google i odpalając pierwszy, lepszy artykuł.
Ale streszczając Ci je pokrótce, Wpc Ci całkowicie wystarczy, na Twoich stopniu zaawansowania, niema sensu bawieni sie w izolaty czy Hydrolizaty chyba, ze nie trawisz laktozy wtedy musisz dopłacić te pre zł do izolatu aby nie dostać przysłowiowej sraczki. Tak bierz WPC i wsio rybka :p
Ale streszczając Ci je pokrótce, Wpc Ci całkowicie wystarczy, na Twoich stopniu zaawansowania, niema sensu bawieni sie w izolaty czy Hydrolizaty chyba, ze nie trawisz laktozy wtedy musisz dopłacić te pre zł do izolatu aby nie dostać przysłowiowej sraczki. Tak bierz WPC i wsio rybka :p
...
Napisał(a)
WPC - to koncentrat bialek serwatkowych, podstawowa forma odzywki białkowej jaka zazwyczaj kazdy z nas wybiera
WPI - to takie same bialko jak w WPC tylko jest bardziej oczyszczone z laktozy i tluszczu, moze przez to zawierac wiecej bialka na 100G
WPH - to hydrolizat bialek serwatkowych, czyli bialko serwatkowe zostaje poddane procesowi hyrozlizy, pociecia struktur bialkowych na mniejsze łańcuchy peptydowe. Powinno być szybciej strawne i powodowac szybszy wzrost aminokwasów we krwi po spożyciu. Ponad to podobnie jak WPI ma niewiele tluszczu i cukru
WPI - to takie same bialko jak w WPC tylko jest bardziej oczyszczone z laktozy i tluszczu, moze przez to zawierac wiecej bialka na 100G
WPH - to hydrolizat bialek serwatkowych, czyli bialko serwatkowe zostaje poddane procesowi hyrozlizy, pociecia struktur bialkowych na mniejsze łańcuchy peptydowe. Powinno być szybciej strawne i powodowac szybszy wzrost aminokwasów we krwi po spożyciu. Ponad to podobnie jak WPI ma niewiele tluszczu i cukru
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
whey to ogólnie nazwa białka whey protein consentrate, whey protein isolate
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Wśród najważniejszych różnic między tymi frakcjami odżywki białkowej wyróżnić należy:
WPC (koncentrat białka serwatkowego) - zawartość białka około 60-75 procent, cukry na poziomie 5-20 procent. Zawiera laktozę. Wśród tych trzech frakcji przyswajalność będzie najwolniejsza, ale nadal szybko aminokwasy dostaną się do naszych mięśni.
WPI (izolat białka serwatkowego) - 80-90 procent białka, z reguły bez laktozy lub bardzo śladowe ilości. Najmniejsza zawartość cukrów. Bardzo szybka przyswajalność przez nasz organizm.
WPH (hydrolizat białka serwatkowego) - wstępnie strawiony koncentrat/izolat do postaci peptydów. Dzięki temu przydatny będzie dla osób mających problemy z trawieniem białka z żołądku. Ilość białka około 80%.
WPC (koncentrat białka serwatkowego) - zawartość białka około 60-75 procent, cukry na poziomie 5-20 procent. Zawiera laktozę. Wśród tych trzech frakcji przyswajalność będzie najwolniejsza, ale nadal szybko aminokwasy dostaną się do naszych mięśni.
WPI (izolat białka serwatkowego) - 80-90 procent białka, z reguły bez laktozy lub bardzo śladowe ilości. Najmniejsza zawartość cukrów. Bardzo szybka przyswajalność przez nasz organizm.
WPH (hydrolizat białka serwatkowego) - wstępnie strawiony koncentrat/izolat do postaci peptydów. Dzięki temu przydatny będzie dla osób mających problemy z trawieniem białka z żołądku. Ilość białka około 80%.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły