SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] jarcow - stary, ale jary

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8860

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
badałeś sobie poziom sodu jakoś ostatnio? sporo tego leci
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
DJ_DoDo
badałeś sobie poziom sodu jakoś ostatnio? sporo tego leci
Nie, nie A w jakim kontekście?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
leci sporo produktów z dużą ilością soli - sery, rybki, konserwy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
DJ_DoDo
leci sporo produktów z dużą ilością soli - sery, rybki, konserwy
No tak już czaję, ale to przecież ważne dla każdego sportowca elektrolity
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
tak tylko z troski wspominam, że warto sprawdzić, ja sam dodatkowej soli raczej unikam, do gotowania nie używam wcale, tyle co w gotowych produktach jest dodana to mi wystarcza i na badaniach jestem w widełkach, a u Ciebie leci sporo więcej, więc tak mnie zaciekawiło jak u Ciebie to by wyszło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ok. W sumie racja. Badania robię raz na pół roku, także sprawdzę przy następnych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
DJ_DoDo
tak tylko z troski wspominam, że warto sprawdzić, ja sam dodatkowej soli raczej unikam, do gotowania nie używam wcale, tyle co w gotowych produktach jest dodana to mi wystarcza i na badaniach jestem w widełkach, a u Ciebie leci sporo więcej, więc tak mnie zaciekawiło jak u Ciebie to by wyszło

O kurczę, a ja dodaję sól nawet do słodkiej owsianki czy budyniu i to nawet 1/3 łyżeczki na porcję. Lubiłam sól od dziecka. Mam się martwić ? Ciśnienie mam częściej zbyt niskie niż w standardzie.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
alhambra1970, kompletnie nie masz się czym martwić, dla mnie sól też jest podstawą w każdym posiłku i też wszystkie wyniki mam okej, co prawda tego o czym wspomina kolega chyba nawet nigdy nie badałem. Dodatkowo jestem na LCHF i z tego co mi wiadomo, to sól jest bardzo mile widziana, ponieważ utrata elektrolitów może być dużo większa niż na tradycyjnej wysokowęglowodanowej i diecie.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
19.05.22
Dziś bez treningu siłowego, cały dzień w pracy. Tak czy siak 6 000 kroków udało się zrobić

Żywienie: 4 090 kilokalorii.






Zmieniony przez - jarcow w dniu 2022-05-20 04:50:16
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Anonim
alhambra1970, kompletnie nie masz się czym martwić, dla mnie sól też jest podstawą w każdym posiłku i też wszystkie wyniki mam okej, co prawda tego o czym wspomina kolega chyba nawet nigdy nie badałem. Dodatkowo jestem na LCHF i z tego co mi wiadomo, to sól jest bardzo mile widziana, ponieważ utrata elektrolitów może być dużo większa niż na tradycyjnej wysokowęglowodanowej i diecie.

jak najbardziej masz rację, przy dietach niskowęglowodanowych tej soli trochę więcej się stosuje

alhambra1970
DJ_DoDo
tak tylko z troski wspominam, że warto sprawdzić, ja sam dodatkowej soli raczej unikam, do gotowania nie używam wcale, tyle co w gotowych produktach jest dodana to mi wystarcza i na badaniach jestem w widełkach, a u Ciebie leci sporo więcej, więc tak mnie zaciekawiło jak u Ciebie to by wyszło

O kurczę, a ja dodaję sól nawet do słodkiej owsianki czy budyniu i to nawet 1/3 łyżeczki na porcję. Lubiłam sól od dziecka. Mam się martwić ? Ciśnienie mam częściej zbyt niskie niż w standardzie.


jeżeli nie masz zadnych objawów to myślę, że nie masz czym się martwić natomiast moje osobiste zdanie jest takie, że warto sobie sprawdzić dla samego siebie znając sój tryb życia jaki poziom utryzmujemy i wtedy będzie wiadomo, czy wprowadzać zmiany czy można jeść tak jak się jadło, szczególnie że prywatnie to badnaie kosztuje mniej niż 10zł


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2022-05-26 14:16:01
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Tańsze białko. Łowickie? Hi-Tec? Gymbeam?

Następny temat

Miesięczna masa na redukcji

WHEY premium