2 puszki pomidorów z puszki
4banany
80g kakao
60g wpc 100 chocolate peanut caramel
75g stevia puder(polecam zmienić na erytrol żeby zaoszczędzić nawet z tego kcal)
4jajka
Całość blendujemy razem i pieczemy w 180stopniach 40minut. Wystudzić ciasto.
Koniec filozofii tu jest właściwie ciasto właściwe czyli pomidorowe-brownie.
1456 kcal B 97 T 35.3 W 178,5
Krem
Ricotta 250g
Mleko lactose free 1,5℅ 750ml
Budyń waniliowy bez cukru 50g
30tab słodzika (tutaj również dowolność)
8listków żelatyny
Z 750ml odlać 100ml , resztę zagotować z słodzikiem.
W tym samym namoczyć żelatynę w zimnej wodzie.
W pozostałych 100ml zimnego mleka dokładnie wymieszać budyń, wlać do gotującego się mleka i mieszać tworząc gęsty budyń. Do gotowego i gorącego budyniu dodać namoczoną żelatynę i szybko, dokładnie wymieszać. Ostudzić w lodówce i po ostygnięciu do temperatury pokojowej wymieszać dokładnie z ricottą.
Krem
930kcal B 48.1 T 41.4 W 91.4
Przestudzone ciasto przekroiłem na pół i wylałem już tak w 70% gęsty krem. Nałożyłem drugą połowę ciasta. Odstawiłem ponownie do lodówki, a w międzyczasie na parze rozpuściłem 100g nutwhey słony karmel. (512kcal B18.4 T 38,7 W 38.8)
Lejący się krem wylałem i rozprowadziłem na górze ciasta.
Całość bez słodkich dodatków z góry:
2897kcal
B 163,5 T 115,4 W308,7
Porcja 1/8 ciacha(wiec spora)
362kcal
B 20.4 T 14.4 W 38,6
Zmieniony przez - Einarr w dniu 2021-04-02 09:56:07