...
Napisał(a)
Czesc. Trenuje 4 razy w tyg na silowni po okolo godzine. Trening intensywny. Mam diete na 2200 kcal. Waga 90 kg wzrost 184 cm. Od dwoch miesiecy mam diete i ten trening. Bardzo wolno chudne. W czym moze byc problem? Dziekuje za odpowiedz.
...
Napisał(a)
Jeśli faktycznie trzymasz dietę w 100%, a oznacza to, że jesz wyłącznie to co jest w gotowej rozpisce i nie dorzucasz do tego soków, pepsi i innych słodzonych napoi, to faktycznie waga powinna ładnie spadać przy tej kaloryce. Ładnie mam na myśli, ok 2 kg miesięcznie.
Pytanie jeszcze jaką masz aktywność w ciągu dnia poza treningami. Czy masz pracę siedzącą, czy fizyczną - to istotne. Możesz załączyć nam swoją rozpiskę dietetyczną, chętnie na nią zerkniemy.
Jednak jeśli Twoja waga spada wolniej, warto by było zbadać hormony, które są związane z wieloma procesami związanymi z utrzymaniem prawidłowej wagi ciała.
Skoro jeszcze nie mamy Twojej diety, to sugeruje Ci przeczytać fantastyczny artykuł Macieja w którym przeczytasz co należy jeść na diecie i porównasz ze swoją obecną rozpiską. https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Co_jeść_na_diecie_na_kolację,_obiad_i_śniadanie_-a3260.html
Proces odchudzania zawsze można (a nawet należy) wspomóc dobrym spalaczem tłuszczu. Preparat tego typu przyspieszy tempo przemiany materii, stłumi łaknienie, doda Ci energii i motywacji do ćwiczeń. Ja szczególnie polecam preparaty z serii Redox. https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=redox
Pytanie jeszcze jaką masz aktywność w ciągu dnia poza treningami. Czy masz pracę siedzącą, czy fizyczną - to istotne. Możesz załączyć nam swoją rozpiskę dietetyczną, chętnie na nią zerkniemy.
Jednak jeśli Twoja waga spada wolniej, warto by było zbadać hormony, które są związane z wieloma procesami związanymi z utrzymaniem prawidłowej wagi ciała.
Skoro jeszcze nie mamy Twojej diety, to sugeruje Ci przeczytać fantastyczny artykuł Macieja w którym przeczytasz co należy jeść na diecie i porównasz ze swoją obecną rozpiską. https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Co_jeść_na_diecie_na_kolację,_obiad_i_śniadanie_-a3260.html
Proces odchudzania zawsze można (a nawet należy) wspomóc dobrym spalaczem tłuszczu. Preparat tego typu przyspieszy tempo przemiany materii, stłumi łaknienie, doda Ci energii i motywacji do ćwiczeń. Ja szczególnie polecam preparaty z serii Redox. https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=redox
Pozdrawiam,
Inez Gorońska Mistrzyni Polski Bikini fitness
https://www.instagram.com/inezgoronska/?hl=pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
stanowczo masz za malo kalorii. zacznij sobie od poziomu ok 2800-2900
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Poniedziałek
Dieta 2200 kcal, B: 1.5-2g/kg. T: 1-1,5g/kg. W: >3p/kg
Śniadanie- omlet z bananami i owocami 700kcal, B-30g T- 25g, W-83g
Płatki owsiane/mąka owsiana – 80g (50g)
2. Banan - 100 g
3 Jajka M - 3szt
4. kakao - 10g
5. Cynamon - 3g
6. Brzoskwinia - 70g
2 śniadanie -chleb razowy z polędwicą i pomidorem -350kcal B 21g, T- 14,5g, W- 40g
1. Chleb żytni razowy- 80g
2. Polędwica sopocka -70g
3. Pomidor-40g
4. Oliwa z oliwek 6g
Obiad spaghetti ze szpinakiem i orzechami-500kcal, B-15g, T 23g, W-75g
1. Makaron razowy 60g (100g)
2. Oliwa z oliwek 7 g
3. Orzechy nerkowca 40 g
4. Szpinak mrożony 160 g
Podwieczorek odżywka białkowa na wodzie 160kcal B 30g, T 2g, W 1,8g
1. Białko koncentrat- 40g (30g)
2. Woda 220ml
Kolacja pierś z kurczaka wędzona z chlebem razowym-570kcal, B-35g, T – 29g W-41g
1. Pierś z kurczaka wędzona - 150g
2. Chleb żytni razowy- 70g
3. Ogórek kiszony 60g
4. Pomidor 60g
5. Oliwa z oliwek -10g (10g)
lub 200 g szynki drobiowej i 6 g oliwy
Wtorek
Śniadanie - omlet z bananem i owocami 700kcal, B-30g T-25g, W-83g
1. Płatki owsiane/maka owsiana- 80g (50g)
2. Banan- 100 g
3. Jajka M - 3szt
4. Kakao 10g
5. Cynamon 3g
6. Brzoskwinia-70g
2 śniadanie - serek wiejski z otrębami szczypiorem i pomidorami 450kcal, B-29g, T-17g, W-
44g
1. Serek wiejski – 150g (100g)
2. Chleb żytni razowy – 70g (100g)
3 Pomidory - 140g
4. Szczypior - 10g
5. Otręby owsiane - 10g
6. Sałata - 30g
7. Poledwica sopocka – 60g (30g)
Obiad - Filet z kurczaka z czosnkiem, ryżem basmati i brokulami 580kcal, B-29g, T
1. Pierś z kurczaka - 130g
2. Ryż basmati - 70g
3. Brokuly - 150g
4. Czosnek - 10g
5. Oliwa z oliwek – 8g (10g)
Podwieczorek - odżywka białkowa na wodzie- 120kcal B-27g, T-2g. W-1,8g
1. Białko koncentrat - 30g
2.Woda 200ml
Kolacja - jajka na miękko, kanapki z mozzarella i pomidorem 390kcal, B-22, T-26g, W
1. Chleb żytni razowy - 50g (80g)
2. Jajka M - 2szt
3. Awokado - 45g
4. Ser mozzarella light - 20g
5. Pomidor - 100g
Środa
Śniadanie- jajecznica z pomidorem i polędwicą z chlebem razowym-420kcal B- 28g, T-
25g. W 43g
1. Jajka M 3szI
2. Polędwica 30g
3. Pomidor- 70g
4. Chleb żylni razowy 70g
2 śniadanie - musli z serkiem wiejskim i pestkami dyni -545kcal B-29g, T-28g, W
1. Musli z rodzynkami i orzechami - 70g
2. Pestki dyni - 25g
3. Serek wiejski - 200g
Obiad - Kurczak z patelni z przyprawami z kaszą gryczaną i warzywami- 540kcal B-34p,
T 15g. W-55g
1. Pierś z kurczaka - 160g
2.Kasza gryczana prażona - 70g
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Papryka – 40g
5. Ogórek zielony - 30g
6. Pomidor - 40g
Podwieczorek- sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem - 405kcal B-28g. T-28g. W-9,6
1. Jajko M 2szt
2. łosoś wędzony – 50g / pstrąg wędzony (aldi) (50g)
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Otręby owsiane - 10g
5. Pomidor- 130g
6. Por- 60g
7. Przyprawy
Kolacja - kanapki z polędwicą, mozzarellą i sałatą - 280kcal B- 10g, T- 8g, W-24g
1. Chleb razowy-60g
2. Polędwica 30g
3. Sałata lodowa -30g
4. Ogórek -70g
5. Oliwa z oliwek – 6g
Czwartek
Śniadanie - omlet z bananem i owocami 700kcal, B-30g T-25g, W-83g
1. Płatki owsiane/maka owsiana- 80g (50g)
2. Banan- 100 g
3. Jajka M - 3szt
4. Kakao 10g
5. Cynamon 3g
6. Brzoskwinia-70g
2 śniadanie - serek wiejski z otrębami szczypiorem i pomidorami 450kcal, B-29g, T-17g, W-44g
1. Serek wiejski – 150g (100g)
2. Chleb żytni razowy – 70g (100g)
3 Pomidory - 140g
4. Szczypior - 10g
5. Otręby owsiane - 10g
6. Sałata - 30g
7. Polędwica sopocka – 60g (30g)
Obiad - Filet z kurczaka z czosnkiem, ryżem basmati i brokulami 580kcal, B-29g, T
1. Pierś z kurczaka - 130g
2. Ryż basmati - 70g
3. Brokuly - 150g
4. Czosnek - 10g
5. Oliwa z oliwek – 8g (10g)
Podwieczorek - odżywka białkowa na wodzie- 120kcal B-27g, T-2g. W-1,8g
1. Białko koncentrat - 30g
2.Woda 200ml
Kolacja - jajka na miękko, kanapki z mozzarella i pomidorem 390kcal, B-22, T-26g, W
1. Chleb żytni razowy - 50g (80g)
2. Jajka M - 2szt
3. Awokado - 45g
4. Ser mozzarella light - 20g
5. Pomidor – 100g
Piątek
Śniadanie- jajecznica z pomidorem i polędwicą z chlebem razowym-420kcal B- 28g, T-
25g. W 43g
1. Jajka M 3szI
2. Polędwica 30g
3. Pomidor- 70g
4. Chleb żylni razowy 70g
2 śniadanie - musli z serkiem wiejskim i pestkami dyni -545kcal B-29g, T-28g, W
1. Musli z rodzynkami i orzechami - 70g
2. Pestki dyni - 25g
3. Serek wiejski - 200g
Obiad - Kurczak z patelni z przyprawami z kaszą gryczaną i warzywami- 540kcal B-34p,
T 15g. W-55g
1. Pierś z kurczaka - 160g
2.Kasza gryczana prażona - 70g
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Papryka – 40g
5. Ogórek zielony - 30g
6. Pomidor - 40g
Podwieczorek- sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem - 405kcal B-28g. T-28g. W-9,6
1. Jajko M 2szt
2. łosoś wędzony – 50g / pstrąg wędzony (aldi) (50g)
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Otręby owsiane - 10g
5. Pomidor- 130g
6. Por- 60g
7. Przyprawy
Kolacja - kanapki z polędwicą, mozzarellą i sałatą - 280kcal B- 10g, T- 8g, W-24g
1. Chleb razowy-60g
2. Polędwica 30g
3. Sałata lodowa -30g
4.Ogórek -70g
5. Awokado- 35g
Sobota
Śniadanie - serek wiejski ze szczypiorkiem, rzodkiewką i siemieniem Inianym - 435 kcal B - 27g T -
17g. W - 40g
1. Chleb żytni razowy - 70g
2. Serek wiejski - 200g
3. Rzodkiewka - 90g
4. Siemię Lniane - 20g
5. Szczypior - 10g
2 śniadanie - omlet na słono z pomidorami i szpinakiem 350kcal, B-26g. T- 23g. W-10g
1. Jajka M - 3szt
2. Pomidor - 160g
3. Otręby owsiane - 10g
4. Oliwa z oliwek - 7g
5. Szpinak - 40g
Obiad - filet z indyka z ryżem basmati i warzywami z patelni 470kcal B 17g. T 15g, W-70g
1. Indyk filet - 100g 1. Wątróbka drobiowa - 150 g
2. Ryz basmati - 70g 2. Ziemniaki gotowane - 200 g
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g) 3. Oliwa z oliwek - 10 g (5g)
4. Warzywa z patelni - 150g 4. Ogórek kiszony
Podwieczorek - sałatka z kurczakiem i orzechami 550kcal B-35g, T-32g, W-21g
1. Pierś z kurczaka – 160g (120g)
2. Orzechy włoskie - 25g
3. Sałata lodowa - 80g
4. Oliwa z oliwek – 10g (6g)
5. Otręby owsiane - 10g
6. Cebula - 35g
Kolacja - kasza gryczana z soczewicą, cebulą i pomidorem - 400kcal, B 19g, T- 17g. W-31g
1. Kasza gryczana - 50g
2. 1 mała cebula
3. Pomidor - 100g
4. Oliwa z oliwek – 10g (6g)
5. Soczewica zielona lub Czerwona – 45g (70g)
Niedziela
Śniadanie - jajecznica z pomidorem i poledwica z chlebem razowym 665kcal B- 33g, T-30y, W
38g
1. Jajka M 4szt
2. Polędwica 60 g
3. Pomidor 70g
4. Chleb żytni razowy 75g
5. Maslo-8g
Salatka z ogórkiem konserwowym, kurczakiem i oliwą - 200kcal, B-11g. T-10g, W-0,5g
1. Filet z piersi kurczaka-100g
2. Ogórek konserwowy 40g
3. Mix sałat z rukolą/roszponką 70g
4. Oliwa z oliwek 10 g
Obiad - stek wołowy z gotowatymi ziemniakamı i warzywami na patelnie -530kcal B-29, T-23g
W- 42g
1. Stek z rostbefu -150g / schab wieprzowy - 250 g
2. Ziemniaki gotowane 150g
3. Olej słonecznikawy/masło - 10g
4. Warzywa nu palelnie 150g (180g)
Podwieczorek - sałatka z kurczakiem, kalafiorem i brokulami - 370kcal, B 26g. T 12,5g, W-38g
1 Pierś z kurczaka 80g
2. Brokuły – 40g (25g)
3. Kalalior – 40g (25g)
4. Makaron razowy – 40g (80g)
5. Ogórek kiszony - 30g
6. Oliwa z oliwek - 10g
7. Papryka czerwona - 40g (25g)
Kolacja -kanapki z polędwicą, mnozzarellą, ogórkiem i awokado - 410kcal B-24g. T-17g, W-
1.Chleb razowy-75g
2.Poledwica 70g
3. Mozzarella 40g
4 Ogórek-70g (40g)
5. Awokado 35g
TSH mam w normie. USG tarczycy ok oprócz małego torbiela. Morfologia ok. Cholesterol ok. Nieco podwyższone trojglocerydy. Kortyzol okolo 15. Mocz w normie.
Dieta 2200 kcal, B: 1.5-2g/kg. T: 1-1,5g/kg. W: >3p/kg
Śniadanie- omlet z bananami i owocami 700kcal, B-30g T- 25g, W-83g
Płatki owsiane/mąka owsiana – 80g (50g)
2. Banan - 100 g
3 Jajka M - 3szt
4. kakao - 10g
5. Cynamon - 3g
6. Brzoskwinia - 70g
2 śniadanie -chleb razowy z polędwicą i pomidorem -350kcal B 21g, T- 14,5g, W- 40g
1. Chleb żytni razowy- 80g
2. Polędwica sopocka -70g
3. Pomidor-40g
4. Oliwa z oliwek 6g
Obiad spaghetti ze szpinakiem i orzechami-500kcal, B-15g, T 23g, W-75g
1. Makaron razowy 60g (100g)
2. Oliwa z oliwek 7 g
3. Orzechy nerkowca 40 g
4. Szpinak mrożony 160 g
Podwieczorek odżywka białkowa na wodzie 160kcal B 30g, T 2g, W 1,8g
1. Białko koncentrat- 40g (30g)
2. Woda 220ml
Kolacja pierś z kurczaka wędzona z chlebem razowym-570kcal, B-35g, T – 29g W-41g
1. Pierś z kurczaka wędzona - 150g
2. Chleb żytni razowy- 70g
3. Ogórek kiszony 60g
4. Pomidor 60g
5. Oliwa z oliwek -10g (10g)
lub 200 g szynki drobiowej i 6 g oliwy
Wtorek
Śniadanie - omlet z bananem i owocami 700kcal, B-30g T-25g, W-83g
1. Płatki owsiane/maka owsiana- 80g (50g)
2. Banan- 100 g
3. Jajka M - 3szt
4. Kakao 10g
5. Cynamon 3g
6. Brzoskwinia-70g
2 śniadanie - serek wiejski z otrębami szczypiorem i pomidorami 450kcal, B-29g, T-17g, W-
44g
1. Serek wiejski – 150g (100g)
2. Chleb żytni razowy – 70g (100g)
3 Pomidory - 140g
4. Szczypior - 10g
5. Otręby owsiane - 10g
6. Sałata - 30g
7. Poledwica sopocka – 60g (30g)
Obiad - Filet z kurczaka z czosnkiem, ryżem basmati i brokulami 580kcal, B-29g, T
1. Pierś z kurczaka - 130g
2. Ryż basmati - 70g
3. Brokuly - 150g
4. Czosnek - 10g
5. Oliwa z oliwek – 8g (10g)
Podwieczorek - odżywka białkowa na wodzie- 120kcal B-27g, T-2g. W-1,8g
1. Białko koncentrat - 30g
2.Woda 200ml
Kolacja - jajka na miękko, kanapki z mozzarella i pomidorem 390kcal, B-22, T-26g, W
1. Chleb żytni razowy - 50g (80g)
2. Jajka M - 2szt
3. Awokado - 45g
4. Ser mozzarella light - 20g
5. Pomidor - 100g
Środa
Śniadanie- jajecznica z pomidorem i polędwicą z chlebem razowym-420kcal B- 28g, T-
25g. W 43g
1. Jajka M 3szI
2. Polędwica 30g
3. Pomidor- 70g
4. Chleb żylni razowy 70g
2 śniadanie - musli z serkiem wiejskim i pestkami dyni -545kcal B-29g, T-28g, W
1. Musli z rodzynkami i orzechami - 70g
2. Pestki dyni - 25g
3. Serek wiejski - 200g
Obiad - Kurczak z patelni z przyprawami z kaszą gryczaną i warzywami- 540kcal B-34p,
T 15g. W-55g
1. Pierś z kurczaka - 160g
2.Kasza gryczana prażona - 70g
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Papryka – 40g
5. Ogórek zielony - 30g
6. Pomidor - 40g
Podwieczorek- sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem - 405kcal B-28g. T-28g. W-9,6
1. Jajko M 2szt
2. łosoś wędzony – 50g / pstrąg wędzony (aldi) (50g)
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Otręby owsiane - 10g
5. Pomidor- 130g
6. Por- 60g
7. Przyprawy
Kolacja - kanapki z polędwicą, mozzarellą i sałatą - 280kcal B- 10g, T- 8g, W-24g
1. Chleb razowy-60g
2. Polędwica 30g
3. Sałata lodowa -30g
4. Ogórek -70g
5. Oliwa z oliwek – 6g
Czwartek
Śniadanie - omlet z bananem i owocami 700kcal, B-30g T-25g, W-83g
1. Płatki owsiane/maka owsiana- 80g (50g)
2. Banan- 100 g
3. Jajka M - 3szt
4. Kakao 10g
5. Cynamon 3g
6. Brzoskwinia-70g
2 śniadanie - serek wiejski z otrębami szczypiorem i pomidorami 450kcal, B-29g, T-17g, W-44g
1. Serek wiejski – 150g (100g)
2. Chleb żytni razowy – 70g (100g)
3 Pomidory - 140g
4. Szczypior - 10g
5. Otręby owsiane - 10g
6. Sałata - 30g
7. Polędwica sopocka – 60g (30g)
Obiad - Filet z kurczaka z czosnkiem, ryżem basmati i brokulami 580kcal, B-29g, T
1. Pierś z kurczaka - 130g
2. Ryż basmati - 70g
3. Brokuly - 150g
4. Czosnek - 10g
5. Oliwa z oliwek – 8g (10g)
Podwieczorek - odżywka białkowa na wodzie- 120kcal B-27g, T-2g. W-1,8g
1. Białko koncentrat - 30g
2.Woda 200ml
Kolacja - jajka na miękko, kanapki z mozzarella i pomidorem 390kcal, B-22, T-26g, W
1. Chleb żytni razowy - 50g (80g)
2. Jajka M - 2szt
3. Awokado - 45g
4. Ser mozzarella light - 20g
5. Pomidor – 100g
Piątek
Śniadanie- jajecznica z pomidorem i polędwicą z chlebem razowym-420kcal B- 28g, T-
25g. W 43g
1. Jajka M 3szI
2. Polędwica 30g
3. Pomidor- 70g
4. Chleb żylni razowy 70g
2 śniadanie - musli z serkiem wiejskim i pestkami dyni -545kcal B-29g, T-28g, W
1. Musli z rodzynkami i orzechami - 70g
2. Pestki dyni - 25g
3. Serek wiejski - 200g
Obiad - Kurczak z patelni z przyprawami z kaszą gryczaną i warzywami- 540kcal B-34p,
T 15g. W-55g
1. Pierś z kurczaka - 160g
2.Kasza gryczana prażona - 70g
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Papryka – 40g
5. Ogórek zielony - 30g
6. Pomidor - 40g
Podwieczorek- sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem - 405kcal B-28g. T-28g. W-9,6
1. Jajko M 2szt
2. łosoś wędzony – 50g / pstrąg wędzony (aldi) (50g)
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g)
4. Otręby owsiane - 10g
5. Pomidor- 130g
6. Por- 60g
7. Przyprawy
Kolacja - kanapki z polędwicą, mozzarellą i sałatą - 280kcal B- 10g, T- 8g, W-24g
1. Chleb razowy-60g
2. Polędwica 30g
3. Sałata lodowa -30g
4.Ogórek -70g
5. Awokado- 35g
Sobota
Śniadanie - serek wiejski ze szczypiorkiem, rzodkiewką i siemieniem Inianym - 435 kcal B - 27g T -
17g. W - 40g
1. Chleb żytni razowy - 70g
2. Serek wiejski - 200g
3. Rzodkiewka - 90g
4. Siemię Lniane - 20g
5. Szczypior - 10g
2 śniadanie - omlet na słono z pomidorami i szpinakiem 350kcal, B-26g. T- 23g. W-10g
1. Jajka M - 3szt
2. Pomidor - 160g
3. Otręby owsiane - 10g
4. Oliwa z oliwek - 7g
5. Szpinak - 40g
Obiad - filet z indyka z ryżem basmati i warzywami z patelni 470kcal B 17g. T 15g, W-70g
1. Indyk filet - 100g 1. Wątróbka drobiowa - 150 g
2. Ryz basmati - 70g 2. Ziemniaki gotowane - 200 g
3. Oliwa z oliwek - 10g (6g) 3. Oliwa z oliwek - 10 g (5g)
4. Warzywa z patelni - 150g 4. Ogórek kiszony
Podwieczorek - sałatka z kurczakiem i orzechami 550kcal B-35g, T-32g, W-21g
1. Pierś z kurczaka – 160g (120g)
2. Orzechy włoskie - 25g
3. Sałata lodowa - 80g
4. Oliwa z oliwek – 10g (6g)
5. Otręby owsiane - 10g
6. Cebula - 35g
Kolacja - kasza gryczana z soczewicą, cebulą i pomidorem - 400kcal, B 19g, T- 17g. W-31g
1. Kasza gryczana - 50g
2. 1 mała cebula
3. Pomidor - 100g
4. Oliwa z oliwek – 10g (6g)
5. Soczewica zielona lub Czerwona – 45g (70g)
Niedziela
Śniadanie - jajecznica z pomidorem i poledwica z chlebem razowym 665kcal B- 33g, T-30y, W
38g
1. Jajka M 4szt
2. Polędwica 60 g
3. Pomidor 70g
4. Chleb żytni razowy 75g
5. Maslo-8g
Salatka z ogórkiem konserwowym, kurczakiem i oliwą - 200kcal, B-11g. T-10g, W-0,5g
1. Filet z piersi kurczaka-100g
2. Ogórek konserwowy 40g
3. Mix sałat z rukolą/roszponką 70g
4. Oliwa z oliwek 10 g
Obiad - stek wołowy z gotowatymi ziemniakamı i warzywami na patelnie -530kcal B-29, T-23g
W- 42g
1. Stek z rostbefu -150g / schab wieprzowy - 250 g
2. Ziemniaki gotowane 150g
3. Olej słonecznikawy/masło - 10g
4. Warzywa nu palelnie 150g (180g)
Podwieczorek - sałatka z kurczakiem, kalafiorem i brokulami - 370kcal, B 26g. T 12,5g, W-38g
1 Pierś z kurczaka 80g
2. Brokuły – 40g (25g)
3. Kalalior – 40g (25g)
4. Makaron razowy – 40g (80g)
5. Ogórek kiszony - 30g
6. Oliwa z oliwek - 10g
7. Papryka czerwona - 40g (25g)
Kolacja -kanapki z polędwicą, mnozzarellą, ogórkiem i awokado - 410kcal B-24g. T-17g, W-
1.Chleb razowy-75g
2.Poledwica 70g
3. Mozzarella 40g
4 Ogórek-70g (40g)
5. Awokado 35g
TSH mam w normie. USG tarczycy ok oprócz małego torbiela. Morfologia ok. Cholesterol ok. Nieco podwyższone trojglocerydy. Kortyzol okolo 15. Mocz w normie.
...
Napisał(a)
Tkanka tłuszczowa około 23%. Woda 54% wiek metaboliczny 42. Jem piperyne, poje kofeine. Czasami czerwona herbatę. Mam spalacz ale inny.
Polecane artykuły