Szacuny
1
Napisanych postów
750
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9705
ja sobie od czasu do czasu stostuje takie cos
niektorzy moga sie nie zgodzic bo smazone itp
ale co tam...
kroje marchewke selera papryke cebule czosnek prawie wszystkie warzywa w takie podluzne paleczki
wrzucam to na patelnie
trohce olivy z olivek
lekko sie przysmarza
miedzy czasie bierzemy sie za piers z kurczaka
rowniez kroimy na paseczki
wrzucamy dolewamy wode zeby we wlasym sosie sie poddusilo
i na koniec
albo kupujemy w sklepie z taki sos chinski
albo robimy sami
pare lyzek rosolu na patelnie woda sol pieprz ...
to i to jest tak samo dobre ale ja preferuje z torebki :>
jak sobie rano ugotuje cala taka petelnie to wpierczniam przez caly dzien
i nie ma mowy zeby sie znudzilooo
po prostu THE BEST !!!!
Szacuny
1
Napisanych postów
750
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9705
chcialem zaznaczyc ze w/w danie podajemy z ryzem lub makaronem zwyklym lub /chinski niteczki zejbisty....
podam jescze taki przepisik dla tych co rzygaja tunczykiem w sosie wlasnym...
otwieramy tuna wylewamy wody ile sie da z niego
wkladamy go do miseczki(zeby byla troche pojemna) i dodajemy chudy bialy ser... mieszamy zeby byla jednolita masa
i teraz zalezy od gustu czy ktos lubi na ostre lub mniej ostre...
ja osobisice lubie dania na ostro... dodaje wiec vegety(czerwonej) zjaebiscie ostra
lub curry :> smak o niebo lepszy od zwyklego tuna
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja za***iście lubię takie danie:
rozbijam na desce 150 g. fileta z kury, na tarce ucieram troche marchewki i pietruszki kroje cebule w kostke i mieszam to z 100 g. mielonej wolowiny nastepnie robie z tego kulke i owijam kurakiem. przebijam w paru miejscach wykalaczka zeby sie nie rozlazlo i pieke w piekarniku
Szacuny
3
Napisanych postów
1218
Wiek
44 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13603
Tuna w sosie wlasnym wrzucamy na sitko i plukamy goraca woda, kiedy woda odcieknie wysypujemy na talerzyk i ewentualnie dodajemy troche ketchupu, paluchy lizac szczegolnie na 30 minut przed snem
"Doskonałość tak samo nie jest nam dostępna jak nieskończoność"
"Doskonałość tak samo nie jest nam dostępna jak nieskończoność"
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Wiek
82 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
20217
Nie polecajcie tunczyka przed snem bo to danie dosc ciezkostrawne i niektorzy maja spore problemy ze snem, najlepsze zrodlo bialka przed snem to poprostu odzywka. a jesli chodzi o danie z makaronem to polecam do ugotowanego dodac pokrojonego w waskie paski pieczonego indyka i krociotko podsmazane na patelni tefolnowej z odrobina oliwy z oliwek warzywa. Całosc dobrze wymieszac. W smaku niesamowicie dobre no i niezle idzie w mase. Nie przesadzcie tylko z oliwa i z czasem zmazenia.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
A stek? Taki z czerwonego miesa, smazony dlugo na oleju, jeszcze np wczesniej duszony w piwie lub pieczony z odrobina wina. Do tego jakas salatka i juz. Zero ryzu, ziemniakow, makaronu i innego smiecia, tylko bialko, nieco tluszczu i warzywa - nic wiecej nie potrzeba aby byc szczuplym i silnym.
Serio, przez lata opychalem sie ryzem i mialem problemy z brzuchem - a teraz - idzie masa, mam lepsze samopoczucie i mniej tluszczu - polecam.