Drugie pytanko. Jak liczyć kcal z mięsa. Jak podaje je obróbce to cześć tłuszczu się wytapia i kcal spada ( tak mi się wydaje )
Trzecie pytanko. Tłuszcz wliczać użyty do smażenia/pieczenia? Mięso przecież go nie wchłonie.
Ilość wyświetleń tematu: 3607
Moderator działu Odżywianie
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
deja vuSkąd pomysł, ze mięso nie wchłonie tluszczu użytego do smażenia? Chude na pewno wchłonie, więc liczyc trzeba. Inaczej gdy smażysz np karkówkę, z niej się co nieco wytopi i w sumie do smazenia nie trzeba dodawac tłuszczu.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Moderator działu Odżywianie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Moderator działu Odżywianie
Nasz sklep
Mega promocja
Podobne tematy
Artykuły