Słuchaj Twoje wypowiedzi są mocno pretensjonalne i nie bardzo mnie się to podobna, daje szacunek i go oczekuję. Pomagam Ci za darmo, poświęcam SWÓJ czas, którego mi nikt nie odda, po to by pomóc, naprowadzić i doradzić
Dlatego ...szanujmy się nawzajem.
Makaron jest produktem bardziej przetworzonym niż np. kasza, czy ryż, której jak mówisz unikasz z wyboru
Zazwyczaj jest na bazie, albo w całości z mąki pszennej.
Biorąc pod uwagę Twoje LC, nie ma żadnego uzasadnienia, by korzystać z takiego źródła węgli, a nie innego.
Zakładając wymianę makaronu 4jajecznego na bataty wiele zyskujesz.
Ponadto nie bardzo widzę logikę i sens rezygnowania z wartościowych zbóż (mówię np. o pseudo zbożach, czy ryżach, płatkach, kaszach), a do diety wrzucając makaron
Biorąc pod uwagę całość diety nie wygląda źle. Na kolację wrzucałabym węglowodany, tuńczyk w oleju (mimo tłuszczówki) nie jest najlepszy, ogólnie ryby z puchy raz na jakiś czas.
Ryż biały wymieniłabym na basmatii, jaśminowy, czy paraboliczny.
Sporo nabiału, pół kilo dziennie, to moim zdaniem za duża dawka.
Warzywa i owoce na pewno bym dodała
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
Redukcję prowadzisz do momentu uzyskania poprawnego bf, w Twoim wieku przedział 15-18% byłby ok. Wiadomo w redukcji pojawiają się zastoje, czasem redu się przedłuża, warto wtedy odpocząć nieco np. na zerowym 2-3 tygodnie.
Natomiast ciężko będzie uprawiając samo areo, tutaj jak najbardziej siłowy powinien być jako fundament kształtowania sylwetki.
W dziale treningu dla początkujących jest temat z gotowymi z tego co pamiętam treningami, wystarczy coś wybrać.
Jeśli masz możliwość to na początek sztanga,
ławeczka i hantle to już sporo + obciążenie.
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2017-06-08 19:35:10