filonchesterOdświeżam temat.
Starałem się wprowadzić w życie Wasze wskazówki (za które bardzo dziękuję) i w konsekwencji urodziło mi się kilka pytań.
1. Czy 190 gram białka (2,23g/kmc) to odpowiednia ilość? (W-150, T-130)
2. Czy spożywanie 40-45g tłuszczu w jednym posiłku jest ok?
3. Jeżeli posiłek potreningowy jest kolacją, to kiedy spożyć resztę węgli? Przed treningiem, rano czy wszystko jedno?
4. Czy po treningu mogę pić koktajl z mleka, odżywki białkowej i owoców? Czy lepiej łyknąć samo białko i zjeść normalny posiłek z ryżem/kaszą?
5. W jakich ilościach spożywać wieprzowinę? 100 gram dziennie będzie ok, czy ograniczyć do kilku razy w tygodniu?
Zmieniony przez - filonchester w dniu 2016-12-22 14:55:06
1. Białka jest sporo, ale w granicach rozsądku - jeśli to nadal
redukcja, na masie wystarczy 2 g, Tylko czemu ww nadal tak mało???
2. Jeśli nie masz problemów trawiennych i nie jest to poisłek potreningowy, to nie ma przeciwwskazań.
3. Jak kolacja jest potreningowa, to maja w niej być węglowodany. W kolacji mogą byc są zalecane,ale w potreningowym to na pewno muszą być
4. Mleko nie jest produktem wartosciowym, owoce - zależy jakie, maja przeciwutleniacze, a tych po treningu unikamy. Jak masz ochotę to sobie wypij tego szejka, a potem normalny poisłek. Ja nie lubię takich wynalzaków, więc zawsze postawię na normalny posiłek.
5. Ograniczyć z jakich względów? Wpasowuje się w bilans - jesz, dbając o urozmaicenie, czyli raz wieprzowina, drugiego dnia kurczak, kolejnego inne mięsa czy ryba.
Po tych pytaniach, to wydaje mi się, ze Ty się nadal boisz jedzenia
Jedzenie to przyjaciel, nie wróg
Jeśli to zdrowe jedzenie