Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Za duży wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z orzechów. Za mało jednonienasyconych, nasyconych i omega 3.
...
Napisał(a)
Tak chodziło mi o mięso :)
Ok, postaram się w kolejnym jadłospisie uwzględnić wskazówki domer
Ok, postaram się w kolejnym jadłospisie uwzględnić wskazówki domer
...
Napisał(a)
http://potreningu.pl/kitchen/frame-blog/3819/bananowe-gofry-proteinowe
Korzystał ktoś z was z tego przepisu? Wygląda ciekawie, a chciałbym sobie coś takiego wdrożyć do swojego menu :)
Korzystał ktoś z was z tego przepisu? Wygląda ciekawie, a chciałbym sobie coś takiego wdrożyć do swojego menu :)
...
Napisał(a)
Kombinuj więc i próbuj coś zrobić. Człowiek uczy się na błędach. Jak nie zrobisz to nie będziesz wiedział.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Dorzuć źródła kwasów omega3, a zmniejszyć możesz ilość oliwy i dać troszkę mniej łuszczy nasyconych.
Tu masz napisane, o co chodzi:
http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje/page/2
Przetworzone ryby, jak marynowany śledź to takie sobie źródła omega3...
Tu masz napisane, o co chodzi:
http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje/page/2
Przetworzone ryby, jak marynowany śledź to takie sobie źródła omega3...
...
Napisał(a)
Marynowany w sensie solony jest ok. Wystarczy wymoczyć i mamy fajną rybkę, niedrogo.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ok, postaram się to zmienić.
Posiada ktoś z was artykuł odnośnie źródeł poszczególnych tłuszczy?
Posiada ktoś z was artykuł odnośnie źródeł poszczególnych tłuszczy?
...
Napisał(a)
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ja miałam na myśli raczej gotowe śledzie w occie czy oleju - smakiem to to nie przypomina nieraz śledzia, zalane jakimś roślinnym olejem, rozciapciane... Muszą być naprawdę dobrej jakości.
Natomiast solone i wymoczone mogą być dobre, tylko lepiej wybierać je w formie ze skórą i w miarę tłuste, bo te płaty bez skóry są prawie pozbawione tłuszczu, o który właśnie chodzi. Ryba ma najwięcej tłuszczu pod skórą, a nie w samym mięsie.
Natomiast solone i wymoczone mogą być dobre, tylko lepiej wybierać je w formie ze skórą i w miarę tłuste, bo te płaty bez skóry są prawie pozbawione tłuszczu, o który właśnie chodzi. Ryba ma najwięcej tłuszczu pod skórą, a nie w samym mięsie.
Poprzedni temat
Dieta - lekka redukcja \ rekompozycja do oceny
Następny temat
Dieta redukcja do oceny, 70kg
Polecane artykuły