SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Karkówka z Lidla - pytanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5211

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1128 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68548
Nie wiem, jak karkówka, bo jeszcze nie próbowałam, ale ostatnio marynowałam na grilla mięso z udek kurczaka w kefirze i przyprawach (może też być maślanka, jogurt, zsiadłe mleko) - wychodzi całkiem niezłe, bardziej soczyste, niż normalnie, a kalorii nie dochodzi tyle, co np. z marynaty na oleju.
Np. tutaj piszą o takim marynowaniu:
http://naruszcie.pl/korzystanie-marynat-bazie-jogurtu/# 

Kotlety zamarynowane wcześniej w ten sposób, też wyszły lepsze.
Małym kawałkom wystarczy 1/2 - 1 godzina w takiej marynacie, w takiej ilości , aby mięso było nią pokryte (nie musi "pływać").
Czerwone mięso do pieczenia/duszenia w całości, w większym kawałku pewnie byłoby lepsze, gdyby poleżało z 12-24 godzin w marynacie w lodówce.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51568 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja by kupiła po prostu świeże mieso nawet w Lidlu bez przpraw i sama przyrządziła... Takie to nie ma sensu zbytnio jeść bo tyle chemii, że się w głowie nie mieści. Szkoda zdrowia ;/
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
Zawsze lepiej będzie kupić świeży kawałek i zrobić samemu. Jednak w pewnych sytuacjach będzie ok.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
W pewnych sytuacjach to i tak lepszy wybór niż kiełbasa grillowa która czasem z mięsem ma mało wspólnego.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 207 Wiek 44 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 12137
po obsmażeniu tej karkówki zostaje z niej dosłownie taki grubszy plaster wedliny. wciul wody tam jest. Schabu z lidla (chyba morliny) też nie polecam na dzień dobry po wyjęciu z opakowania zamiast 360 gr jest jakieś 320-340 reszta w tym pampersie na dnie. Szynkę i przede wszystkim piersi za to zawsze sobie chwalę.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 207 Wiek 44 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 12137
Slimbarti
po obsmażeniu tej karkówki zostaje z niej dosłownie taki grubszy plaster wedliny. wciul wody czy innego syfu tam jest. Schabu z lidla (chyba morliny) też nie polecam na dzień dobry po wyjęciu z opakowania zamiast 360 gr jest jakieś 320-340 reszta w tym pampersie na dnie. Szynkę i przede wszystkim piersi za to zawsze sobie chwalę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 22
Po co im tam grys ryżowy?? samodzielnie zrobiona karkówka o wiele lepsza jest, ale myślę, że po takiej zjedzonej raz na jakiś czas nic się nikomu nie stanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
a kto to wie po co im ten grys.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Dzieki za opinie ! Będę robił sam i kupował w mięsnym.

Dzisiaj się też zawiodłem na STEKU z Lidla. Nie był zbyt smaczny. Nie polecam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 507 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13978
polishanne
Ja by kupiła po prostu świeże mieso nawet w Lidlu bez przpraw i sama przyrządziła... Takie to nie ma sensu zbytnio jeść bo tyle chemii, że się w głowie nie mieści. Szkoda zdrowia ;/


Od czasu do czasu można zjeść. Oczywiście lepszym rozwiązaniem będzie zakup świeżego mięsa ale od takiej karkówki też nic nam się nie stanie Co do chemii to prosiłbym o wypisanie szczegółowo co może kryć się pod pojęciem "chemia". Wszędzie pełno chemii! W mięsie, mleku pewnie w jajach też! Nie dajmy się zwariować
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co zamiast śniadania przed treningiem?

Następny temat

Dieta dla dziewczyny

WHEY premium