...
Napisał(a)
Witam, od jakiegoś czasu jako żródło białka używam mięso z udek kurczaków, zauważyłem, że po usmażeniu i wstawieniu na noc do lodówki, na wierzchu zbiera się ok. dwucentymetrowa warstwa galarety, czy jest to żelatyna? Czy spożywanie jej w takiej postaci ma jakieś przeciw skazania? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
domerZawsze możesz wrzucać przepisy w dziale kuchnia sfd. Może znajdą się wielbicielki
Status moderatora na pewny by czekał.
...
Napisał(a)
jedz do woli. ,nieraz jak się rosół robi na dużej ilosc miesa to też się zrobi w galarete w lodówce. Polecam też galarete drobiowo wieprzowa z warzywami i jajkiem ( oczywiscie tylko domowej roboty)
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Prawdopodobnie jakieś resztki tłuszczu i być może również żelatyna z rozpuszczonych ścięgien. Śmiało możesz zjeść. Ja również obgryzam chrząstki.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Warchlak1Nie no wszystko idzie i tak do szejkera, ale dzięki za rozwianie obaw, pzdr.
Blendujesz zimnego kurczaka?
...
Napisał(a)
Nie wiem.
Ale sama wizja blendowania takiego uda z galaretą mnie przeraża.
Ale sama wizja blendowania takiego uda z galaretą mnie przeraża.
...
Napisał(a)
Kurczak, mleko, jakieś warzywo, w zależności od pory dnia płatki lub inne węgle i siup :)
...
Napisał(a)
Tej galaretki tyle co nic. Jednak blendowane mięso rzeczywiście nie brzmi ciekawie
Z mlekiem to już w ogóle hardkor. Ale jak kto lubi.
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-20 13:26:21
Z mlekiem to już w ogóle hardkor. Ale jak kto lubi.
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-20 13:26:21
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zblendowany kurczak, czy to filet czy udko w sumie nie mają smaku, z mlekiem i np. jagodami pijesz prawie jak jogurt.
...
Napisał(a)
Może i jest to jakieś wyjście, w pewnych sytuacjach. Gorzej jak ktoś bardzo lubi mięso i nie chce psuć jego smaku
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Kalkulator zapotrzebowania kalorycznego, a rzeczywistość.
Następny temat
Dieta na mase do oceny, 76kg
Polecane artykuły