Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
30
Interesuje mnie, jakie właściwości mają kasze, ryże TYLKO NAMACZANE w zimnej wodzie, np. przez noc:
-czy można je jeść w takiej postaci (tzn. czy do namoczonej przez noc kaszy/porcji ryżu mogę dodać pomidory oraz co tylko mi się podoba - i zjeść?)
-czy ich indeks glikemiczny jest inny niż kaszy/ryżu w postaci ugotowanej?
Szacuny
9051
Napisanych postów
82731
Wiek
48 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
699747
tak możesz dodać co tylko chcesz ,bo jesteś dorosła i nikt Ci nie zabroni a tak pozatym, to proponuję przestać kombinować i poddać potrawę normalnej obróbce termicznej
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
30
Dzięki za przypomnienie mi o moich prawach ;) A tak na poważnie to rozważam ten wątek mysląc o wygodzie: by nie musiec stać rano nad garnkami i ich szorowaniem, tylko móc sobie wstać...i zjeść np. sałatkę z już ugotowaną kaszą
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
30
Chodzi mi o oszczędność czasu: wstaję rano i kaszę miałabym już gotową. Jeśli chodzi o inspirowanie sie kims - pytając, nie robię tego, po prostu chciałam zaczerpnąć opinii (liczac, że może ktoś będzie się orientował, jak sprawa wygląda od fachowej strony)
Zmieniony przez - jaroszmarta568 w dniu 2016-04-25 15:55:57