Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Aby stwierdzić proporcje trzeba policzyć to z całości diety. Niestety nikt nie wie tego co będzie w Twojej diecie, gdy wyeliminujesz te oleje.
...
Napisał(a)
panocki,jak juz takimi sie poslugujecie fajnymi tabelkami i tak dalej, czy jest w necie gdzies taki kalkulator darmowy aby obliczyc frakcje poszczegolnych kwasów tłuszczowych w produkcie? Chodzi mi wlasnie o o -3 , o - 6, o-9 . ?
...
Napisał(a)
Ja zawsze smażę na oliwię i piszę że można krótkotrwale smażyć a ile to jest minut ? i oczywiście jak smażę to nie dymi się
...
Napisał(a)
TomaszAZpanocki,jak juz takimi sie poslugujecie fajnymi tabelkami i tak dalej, czy jest w necie gdzies taki kalkulator darmowy aby obliczyc frakcje poszczegolnych kwasów tłuszczowych w produkcie? Chodzi mi wlasnie o o -3 , o - 6, o-9 . ?
Nutritiondata
Strong_TestJa zawsze smażę na oliwię i piszę że można krótkotrwale smażyć a ile to jest minut ? i oczywiście jak smażę to nie dymi się
Trudno stwierdzić, lepiej po prostu, używać lepszych tłuszczy. A najlepiej w ogóle nie smażyć
...
Napisał(a)
dokladnie,ja smaze raz na jakis czas .Rzadko najczesciej tylko wątrobke i jajecznice. Inne mięska lubie duszone,gotowane ,rzadko smażone
...
Napisał(a)
Spokojnie możesz. Nic się nie stanie. Jednak mając wybór lepiej na olej kokosowym.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
mam olej kokosowy ale na nim rzadziej smażę, często dorzucam go do mleka i owsianki bo nie ma smaku ani zapachu a świetni uzupełnia tłuszcze w potrawach Czyli oliwę najlepiej pić po prostu. Wolałbym piec mięsko w piekarniku ewentualnie robić w grilu elektrycznym ale to bardziej czasochłonne a wiadomo tego ostatniego jak prawie każdemu z nas brakuje..
...
Napisał(a)
Spokojnie możesz smażyć. Przecież pierś, szczególnie w kostkę, czy rozbita, to kilka minut.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
popuriTomaszAZpanocki,jak juz takimi sie poslugujecie fajnymi tabelkami i tak dalej, czy jest w necie gdzies taki kalkulator darmowy aby obliczyc frakcje poszczegolnych kwasów tłuszczowych w produkcie? Chodzi mi wlasnie o o -3 , o - 6, o-9 . ?
Nutritiondata
Kurde czy WALNUTS to są orzechy włoskie ? http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3138/2 prosze popatrzyc,czyzby orzechy włoskie mialy O-3 do o-6 stosunek 1:4 ? To chyba nikt nie ma diety z prawidlowymi proporcjami o3 do o6 ...
...
Napisał(a)
domerSpokojnie możesz smażyć. Przecież pierś, szczególnie w kostkę, czy rozbita, to kilka minut.
dokładnie ja na kostkę kroje to jest dosłownie 6minut smażenia
Poprzedni temat
Syrop glukozowo-fruktozowy VS cukier stołowy. Cz. II
Następny temat
Redukcja
Polecane artykuły