SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tłuszcze do smażenia

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3183

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76232 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756042
Aby stwierdzić proporcje trzeba policzyć to z całości diety. Niestety nikt nie wie tego co będzie w Twojej diecie, gdy wyeliminujesz te oleje.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 1493 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 50786
panocki,jak juz takimi sie poslugujecie fajnymi tabelkami i tak dalej, czy jest w necie gdzies taki kalkulator darmowy aby obliczyc frakcje poszczegolnych kwasów tłuszczowych w produkcie? Chodzi mi wlasnie o o -3 , o - 6, o-9 . ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51588 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja zawsze smażę na oliwię i piszę że można krótkotrwale smażyć a ile to jest minut ? i oczywiście jak smażę to nie dymi się
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294224
TomaszAZ
panocki,jak juz takimi sie poslugujecie fajnymi tabelkami i tak dalej, czy jest w necie gdzies taki kalkulator darmowy aby obliczyc frakcje poszczegolnych kwasów tłuszczowych w produkcie? Chodzi mi wlasnie o o -3 , o - 6, o-9 . ?


Nutritiondata

Strong_Test
Ja zawsze smażę na oliwię i piszę że można krótkotrwale smażyć a ile to jest minut ? i oczywiście jak smażę to nie dymi się


Trudno stwierdzić, lepiej po prostu, używać lepszych tłuszczy. A najlepiej w ogóle nie smażyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 1493 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 50786
dokladnie,ja smaze raz na jakis czas .Rzadko najczesciej tylko wątrobke i jajecznice. Inne mięska lubie duszone,gotowane ,rzadko smażone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76232 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756042
Spokojnie możesz. Nic się nie stanie. Jednak mając wybór lepiej na olej kokosowym.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51588 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mam olej kokosowy ale na nim rzadziej smażę, często dorzucam go do mleka i owsianki bo nie ma smaku ani zapachu a świetni uzupełnia tłuszcze w potrawach Czyli oliwę najlepiej pić po prostu. Wolałbym piec mięsko w piekarniku ewentualnie robić w grilu elektrycznym ale to bardziej czasochłonne a wiadomo tego ostatniego jak prawie każdemu z nas brakuje..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76232 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756042
Spokojnie możesz smażyć. Przecież pierś, szczególnie w kostkę, czy rozbita, to kilka minut.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 1493 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 50786
popuri
TomaszAZ
panocki,jak juz takimi sie poslugujecie fajnymi tabelkami i tak dalej, czy jest w necie gdzies taki kalkulator darmowy aby obliczyc frakcje poszczegolnych kwasów tłuszczowych w produkcie? Chodzi mi wlasnie o o -3 , o - 6, o-9 . ?


Nutritiondata




Kurde czy WALNUTS to są orzechy włoskie ? http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3138/2  prosze popatrzyc,czyzby orzechy włoskie mialy O-3 do o-6 stosunek 1:4 ? To chyba nikt nie ma diety z prawidlowymi proporcjami o3 do o6 ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51588 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
domer
Spokojnie możesz smażyć. Przecież pierś, szczególnie w kostkę, czy rozbita, to kilka minut.


dokładnie ja na kostkę kroje to jest dosłownie 6minut smażenia
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Syrop glukozowo-fruktozowy VS cukier stołowy. Cz. II

Następny temat

Redukcja

forma lato