Szacuny
1234
Napisanych postów
1345
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16541
Witam was ponownie z nowym pytaniem hehe
Sporo czytam czasopism o tematyce nawiązującej do kulturystyki i sporo ostatnio czytałem o oleju sezamowym ze niby jest bardzo zdrowy itp
a że piłem oliwę i mi się skończyła więc pomyślałem ze może zastąpić oliwę właśnie wcześniej wspomnianym olejem sezamowym??
Co o tym myślicie??
Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...
Szacuny
199
Napisanych postów
1532
Wiek
26 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
11842
Dokładnie olej sezamowy ma niekorzystne proporcje o3 i o6. Jako urozmaicenie jeżeli Ci smakuje możesz czasem zjeść. IMO ja bym zamienił oliwę na lniany, masło klarowane, oliwki, smalec, olej kokosowy.
Szacuny
1234
Napisanych postów
1345
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16541
MilkyLayne
Dokładnie olej sezamowy ma niekorzystne proporcje o3 i o6. Jako urozmaicenie jeżeli Ci smakuje możesz czasem zjeść. IMO ja bym zamienił oliwę na lniany, masło klarowane, oliwki, smalec, olej kokosowy.
a dlaczego tak często jest olej lniany??
Z tego co czyta to widzę ze najlepszy jest olej rzepakowy tłoczony na zimno nie rafinowany??
Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...
Szacuny
1234
Napisanych postów
1345
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16541
Wiem ze trzeba urozmaicać... Ale chce własnie teraz kupić i pić codziennie troche jako właśnie urozmaicenie mojej diety wiec lniany czy rzepakowy bedzie lepszy?
Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...
Szacuny
199
Napisanych postów
1532
Wiek
26 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
11842
Zrozum kolego że żaden nie będzie najzdrowszy jeżeli będziesz go tylko spożywał. Musisz jeść z każdego źródła po trochę. Olej lniany musisz dobrze kupić, najlepiej w aptece. Jego minusem jest to że szybko się utlenia jak wszystko co ma o3, więc musisz uważać. Najlepszy olej lniany to tłoczony na zimno, nieoczyszczony, gęsty o ciemnożółtym, bursztynowym zabarwieniu, powinien być mętny. Należy przechowywać w lodówce