Składniki:
220 ml mleka kokosowego (w tym 200ml ubitego na pianę)
35 g mąki kokosowej
20g skrobi ziemniaczanej
60ml wody gazowanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Masę wyłożyć do tostera i piec do zrumienienia. Nie jest to danie dla niecierpliwych ponieważ piecze się dosyć długo. Być może to wina słabego tostera, myślę, że lepiej by wyszło w grillu kontaktowym.
Pachnie nieziemsko i smakuje całkiem nieźle, bardzo żałuję, że do mojej redukcyjnej michy tak niewiele się mieści ;)
Z podanych składników wychodzi 180g gotowego ciacha - 2 dachówki
Wartości BWT na 100g
5,5/13/25
Na zdjęciu dachówka podana z kremem banan-awokado
Zmieniony przez - atraMento w dniu 2015-04-29 12:15:45
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-04-30 13:44:33
"Będzie dobrze, tylko spokojnie, spokojnie.. " Corum
dziennik 2 http://www.sfd.pl/atraMento_#2_redukcja_i_rehabilitacja-t1030787.html
dziennik 1 http://www.sfd.pl/atraMento__DT-t946816.html
+kuchnia http://www.sfd.pl/[BLOG]_Ketchup_&_atraMent-t1079031.html