BROWNIE:
100g masła extra
słodziwo ( można bez) ja dodałam 6tabl. stewii + 20g ksylitolu
50g kakao
2 jaja
50g mąki kokosowej
20g mąki jaglanej
szczypta soli
łyżka ekstraktu wanilowego ( laski wanilii zanurzone w wódce na parę tygodni)
Podgrzać lekko masło i połączyć je ze słodziwem i kakao. Kiedy przestygnie dodać jaja, wanilię, mąkę oraz sól. Blaszkę wyłożyć pergaminem ( ja piekłam bezpośrednio w silikonie) Piec w 165 st.C ok 10-12 minut
Upieczone, ostudzone brownie smarujemy masłem orzechowym ( u mnie warstwa ok 3-4 mm) O ile dobrze pamiętam ok 100g masła. Masło przygotowane w proporcjach 100g migdałów+100g orzechów laskowych+50g oleju kokosowego+2łyżki miodu
Kolejna warstwa składa się z ubitego mleka kokosowego Real Thai ( potrzebne ok 500ml) połaczonego z wodą i żelatyną. Kiedy masa zaczyna tężeć nakładamy na nasze brownie i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i wkładamy do lodówki na godznkę, dwie. Kanapka przepyszna jest też zmrożona.
Gotowa kanapka prezentuje się tak:
Wart. BWT na 100g
8/7,6/33
widoczny na zdjęciu kawałek to 30g
"Będzie dobrze, tylko spokojnie, spokojnie.. " Corum
dziennik 2 http://www.sfd.pl/atraMento_#2_redukcja_i_rehabilitacja-t1030787.html
dziennik 1 http://www.sfd.pl/atraMento__DT-t946816.html
+kuchnia http://www.sfd.pl/[BLOG]_Ketchup_&_atraMent-t1079031.html