SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gołąbki z kaszą jaglaną i kurczakiem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1378

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6505
Składniki:

kapusta biała (może być włoska)

200g kaszy jaglanej

500g piersi z kurczaka

2 cebule

2 ząbki czosnku

2 marchewki

2 łodygi selera naciowego

jajko

papryka słodka i wędzona

sól niskosodowa

pieprz

łyżeczka oleju kokosowego

Mięso mielimy.

Z kapusty wycinamy głąb, wkładamy do garnka z osolonym wrzątkiem i obgotowujemy tak długo, aż będziemy mogli oddzielać liście. Liście zdejmujemy pojedynczo, uważając by ich nie uszkodzić, przestudzamy, ścinamy zgrubienia na końcach.

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sitku wrzątkiem, zalewamy wodą powyżej poziomu kaszy, gotujemy do miękkości aż wchłonie wodę. Odstawiamy jeszcze na chwilę pod przykryciem, studzimy.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekane cebule. Gdy się podsmażą, dodajemy starte marchewki i pokrojony w plasterki seler naciowy. Studzimy.


W misce mieszamy mięso, kaszę, warzywa z patelni, jajko i przyprawy.


Farsz zawijamy w liście kapusty. Układamy ciasno w garnku do gotowania na parze, gotujemy około 60 minut.

Podałam z sosem pomidorowym.

Warość odżywcza (11 gołąbków): 1550 kcal

Białko: 147g

Tłuszcz: 29g

Węglowodany: 176g

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94631 Napisanych postów 364609 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669575
eleganckie,łap pochwałe

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9950 Napisanych postów 5623 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18359
bardzo fajny przepis i apetycznie wyglądają
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6505
Są naprawdę pyszne! Zwłaszcza z sosem pomidorowym czy nawet ketchupem.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasteczka z quinoa i masłem orzechowym

Następny temat

Jaki łosoś?

WHEY premium