Zmieniony przez - PaulinKa030894 w dniu 2014-08-31 08:11:50
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Paulina, jakościowo całkiem dobrze, tylko białka miałaś mieć 130 gram, a masz sporo mniej. Tak jak dziewczyny wspominały, dobrym i tanim źródłem białka są rośliny strączkowe, można nagotować na zapas i pomrozić.
W ostatnim posiłku by się też jakieś źródło białka przydało. No i węglowodanów lepiej byłoby mieć więcej złożonych (kasze, ryże, czy znowu te strączki), a mniej prostych -z owoców.
Zmieniony przez - halinae w dniu 2014-08-31 12:20:51
W ostatnim posiłku by się też jakieś źródło białka przydało. No i węglowodanów lepiej byłoby mieć więcej złożonych (kasze, ryże, czy znowu te strączki), a mniej prostych -z owoców.
Zmieniony przez - halinae w dniu 2014-08-31 12:20:51
...
Napisał(a)
Muszę znów poprzeglądać dzienniki innych osób ;) ale cieszę się że jest już coraz lepiej. No i mam pytanie,dziś chcę upiec chleb z tego przepisu poniżej tylko nie wiem jak to potem mam wpisać w miskę jeśli miałabym jutro zjeść tylko dwie kromki z niego (dodam też że na wagę elektryczną czekam,jutro już powinna przyjść paczka więc wszystko u mnie do tej pory jest na oko i przeliczane z ilewazy.pl )
https://www.sfd.pl/Wysokobiałkowy_chleb-t654505.html
Zmieniony przez - PaulinKa030894 w dniu 2014-08-31 12:47:20
https://www.sfd.pl/Wysokobiałkowy_chleb-t654505.html
Zmieniony przez - PaulinKa030894 w dniu 2014-08-31 12:47:20
...
Napisał(a)
Policzyć wartość BTW dla całego chleba (wydaje mi się, że ta podana pod przepisem jest zaniżona, same 3 jajka powinny mieć więcej niż 15 g białka), "na oko"ocenić, jaką część całości stanowią te dwie kromki i przeliczyć? Bez wagi raczej trudno będzie inaczej.
A, korekta, widzę niżej, że to BTW podane jest na 100 gram chleba. Ale akurat przy domowym pieczywie, to chyba najlepiej i tak dla siebie przeliczać, waga porcji mocno zależy od wilgotności, a ta może być bardzo różna w zależności od ilości dodanej wody i warunków pieczenia.
Zmieniony przez - halinae w dniu 2014-08-31 13:06:10
A, korekta, widzę niżej, że to BTW podane jest na 100 gram chleba. Ale akurat przy domowym pieczywie, to chyba najlepiej i tak dla siebie przeliczać, waga porcji mocno zależy od wilgotności, a ta może być bardzo różna w zależności od ilości dodanej wody i warunków pieczenia.
Zmieniony przez - halinae w dniu 2014-08-31 13:06:10
...
Napisał(a)
Chlebek zaraz będzie się piekł , mam nadzieję że wyjdzie . Pierwszy mój chleb w życiu. Jeśli się uda będę piekła tylko sama, zero kupowanych ;)
...
Napisał(a)
Od siebie mogę polecić żytni razowy na zakwasie. Nie wiem jak z otrębami w takim chlebie, ale: https://www.sfd.pl/-t686002.html
http://www.sfd.pl/Iskra14__DT,_by_w_końcu_osiągnąć_cel_:_-t1020985.html
"Per aspera ad astra"
...
Napisał(a)
Polecane artykuły