SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Osełka 82% do smażenia ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4212

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 536 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 10726
Robię placaka , jajka + płatki owsiane górskie. Czy mogę skażyć to na osełce 82% biedronki ?

Live is too short to be small

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
masło to najgorszy wybór do smażenia! albo klarowane masło, albo oleje rafinowane, np. olej palmowy, czy rafinowany rzepakowy.

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Nie jest najgorsze :)
do takie krótkiego smażenia świetnie się nada

owszem najlepsze byłby olej kokosowy, czy GHEE ale nie ma co popadać w ortodoksje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
popuri
Nie jest najgorsze :)
do takie krótkiego smażenia świetnie się nada


do krótkiego i owszem, ale to wyższych temperatur raczej nie bardzo, no chyba że zależy nam na pogorszeniu zdrowia (of kors po latach). Ja gdy robię placka z płatków owsianych to smażę go co najmniej z 5-6 minut z jednej strony i na drugiej kolejne 2-3 mi. w przybliżeniu daje mi to około 10 minut smażenia i 10 minut w ponad 100 stopniach to nie jest dla mnie krótkie smażenie, dlatego odradziłem masło. Ale na zasadzie podgrzania, bądź bardzo krótkiego smażenia, typu jajecznica, jak najbardziej.

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
No właśnie zależy jak kto długo robi i jak często dany posiłek :)
ale ogólnie smażenie nie jest polecaną formą obróbki kulinarnej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
popuri
ale ogólnie smażenie nie jest polecaną formą obróbki kulinarnej


to na pewno, jednak trochę smażenia, trochę gotowania, trochę pieczenia i wszystko się równoważy, jak w przyrodzie

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nada się, ponieważ białko jaja ścina się w temp xx. Ewentualnie "miks" masła oraz smalcu i można smażyć w wyższej temperaturze.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta Na Redukcje 2300 kcal

Następny temat

Dieta na mase dla ekto (69kg) do oceny

WHEY premium