SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PIERŚ Z KACZKI z KASZĄ PĘCZAK I SAŁATKĄ Z BURAKA I MARCHEWKI

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2875

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 122 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16686
PIERŚ Z KACZKI z KASZĄ PĘCZAK I SAŁATKĄ Z BURAKA I MARCHEWKI


Składniki

250 gram piersi z kaczki ze skórą
100 gram buraków
170 gram marchewki
40 gram dyni
papryka zielona
50 gram kaszy jęczmiennej pęczak
10 gram oliwy
kilka listków sałaty
ocet balsamiczny
sól, pieprz, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka pietruszki

1. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Marchewkę, buraka, dynię i paprykę siekamy w kostkę, solimy, pieprzymy. Marchewkę i buraka pieczemy w oddzielnym naczyniu co paprykę i dynię, czas pieczenia około 50 min. Marchew z burakiem najlepiej wystudzić.
2. Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją.
3. Skórę pierś z kaczki nacinamy w kratkę, solimy, przypieprzmy i nacieramy majerankiem.
4. Patelnię nagrzewamy, kładziemy pierś skórą do dołu i na średnim ogniu smażymy aż wytopi się tłuszcz. U mnie to zajęło około 10 min ale powinnam ją jeszcze dłużej trzymać. Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy 5 min. Mięso powinno odpocząć 15 min na desce przed podaniem.
5. Do ugotowanej kaszy dodajemy paprykę, dynię i posiekaną pietruszkę.
6. Rwiemy sałatę i wrzucamy do miski razem z marchewką, burakiem. Solimy, pieprzymy, dodajemy oliwę i łyżkę octu balsamicznego.
7. Danie wykładamy na talerz, smacznego!




BTW

831 kcal
69 B
48 W
39 T





Stop saying I WISH
and
start saying I DID

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Sympatyczny przepis ,tylko mam jak zwykle pewne ale :)Wazna sprawa, skore nacinamy tak by naciecia nie dotarly do mieska, i piers kladziemy skora do dolu nie na srednim ogniu tylko na zimna patelnie oraz smazymy do wypieczenia calego tluszczu :)

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 122 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16686
Masz rację, pewnie gdybym położyła pierś na zimną patelnię to tłuszczyk bardziej się wytopił. Zrobię tak następnym razem!:)

Stop saying I WISH
and
start saying I DID

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ja ostatnio robilam tak jak Ty z tym wlasnie ze na zimna patelnie, a pozniej na 7 min. do piekarnika, spodem do dolu :) Wyszla pyszna, chociaz skorka nie wyszla tak chrupiaca na jaka mialam nadzieje :)

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Naleśniki owsiane z nadzieniem i polewą kawową

Następny temat

Kokosowo-gruszkowy deser LC

WHEY premium