...
Napisał(a)
Niepewność składu i wątpliwość dotycząca przechowywania, kiepska mieszalność, piana uwalniająca się w jej wyniku, słabe, chemiczne smaki (niska jakość aromatów), kiepski surowiec z wahaniami w cyklu rocznym.
...
Napisał(a)
1. Każda odżywka ma wahania w cyklu rocznym. oczywiście domyślam się, że chodzi Ci o zawartość aminokwasów. A jest to uzależnione od tego czym się karmi krowy.
2. Smak to kwestia zupełnie subiektywna. Skąd masz informacje o "niskiej jakości aromatach"?
3. Mieszalności piana to właściwości, które nie decydują o jakości.
4. Skąd info o niepewności składu i przechowywania?
Moim zdaniem wymyśliłeś sobię teorię i poprałeś ją argumentami, które uważasz za słuszne bo tylko tak Ci się wydaje bo nie masz odpowiedniej wiedzy by to udowodnić.
2. Smak to kwestia zupełnie subiektywna. Skąd masz informacje o "niskiej jakości aromatach"?
3. Mieszalności piana to właściwości, które nie decydują o jakości.
4. Skąd info o niepewności składu i przechowywania?
Moim zdaniem wymyśliłeś sobię teorię i poprałeś ją argumentami, które uważasz za słuszne bo tylko tak Ci się wydaje bo nie masz odpowiedniej wiedzy by to udowodnić.
...
Napisał(a)
mdma85Smak to kwestia zupełnie subiektywna.
Subiektywny to jest sposób oceny smaku. Generalnie smaki, za które odpowiadają różnej jakości aromaty oparte głównie o węglowodany mają to do siebie, że w tańszych produktach są gorszej jakości, a wpływ na to mają różne czynniki. Ma być przede wszystkim tanio, więc nie powinno się narzekać. Tak tłumaczą producenci.
mdma85Mieszalności piana to właściwości, które nie decydują o jakości.
Chyba sobie żartujesz, nie rozśmieszaj mnie. Surowiec ma ogromne znaczenie przy mieszalności/rozpuszczalności produktu. Stąd właśnie podział chociażby forumowego białka na standardowe i tańsze econo. Poza tym tańsze odżywki maja dodany tani emulgator na bazie tłuszczu i nie są poddawane dodatkowym procesom i stąd właśnie słaba mieszalność, nie da się z nich zrobić instantu.
mdma85Skąd info o niepewności składu i przechowywania?
Na forum SFD o to pytasz?! Urwałeś się z choinki? :) Za takie dyskusje dostaje się tutaj bana, więc zalecam ostrożność w dobieraniu pytań.
mdma85Moim zdaniem wymyśliłeś sobię teorię i poprałeś ją argumentami, które uważasz za słuszne bo tylko tak Ci się wydaje bo nie masz odpowiedniej wiedzy by to udowodnić.
Człowieku ja nie jestem z konkurencji czy kolejnym sfrustrowanym konsumentem, który zawiódł się na produkcie z poziomu budżetowego oczekując jakości produktu 2 razy droższego. Jadłem już wiele, stosuję tanie i drogie odżywki, nie mam żadnego interesu w tym, żeby coś krytykować lub przeciwnie, chwalić. W branży spożywczej jak nigdzie indziej cena ma akurat bezpośrednie przełożenie na jakość. Stąd właśnie stworzenie budżetowej strefy odżywek, zaproponowanie klientowi maksymalnej jakości w danym przedziale cenowym. Nie upoważnia to jednak do nazywania gówna kawiorem tylko, dlatego, że jakiś nieuświadomiony cwaniak uważa, że jak mawiał Chajzer, jeśli nie ma żadnej różnicy to po co przepłacać.
Zmieniony przez - KristoQ w dniu 2013-11-12 15:55:15
...
Napisał(a)
Bzdura! Nośnikami dla aromatów są PEG i alkohol a nie węglowodany. Ich zawartość w produkcie liczy się w promilach, więc nie mów mi, że akurat na tym się oszczędza. Wiesz w ogóle jakie właściwości fizyczne ma białko serwatkowe? To właśnie dodatki sprawiają, że się nie pieni - lecytyna, olej to typowe emulgatory, które sa dodawane do większości odżywek białkowych. Białka SFD czy V2 czy Econo akurat pienią się praktycznie tak samo! Kup sobie 100% czyste biako serwatkowe i zmieszaj z wodą to zobaczysz jakie ma właściwości.
...
Napisał(a)
Ja Łowickie mieszam blenderem i bardzo dobrze się rozpuszcza i zero piany. A smak też nie jest taki zły.
Pozdrawiam
Tadek
http://www.sfd.pl/tolszowka__kronika-t985234.html
...
Napisał(a)
DerrisSpamował, cwaniakował no i skończył na czerwono... Szkoda.
nie szkoda, bo juz jedno konto z tego ip jest zablokowane... nie na darmo pewnie
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
mdma85Bzdura! Nośnikami dla aromatów są PEG i alkohol a nie węglowodany.
Nie masz zielonego pojęcia o aromatach stosowanych w odżywkach, więc nie opowiadaj głupot. Prosto ze źródła od firmy produkującej odżywki - aromat to głównie węglowodany, m.in. dlatego właśnie na każde 100 g suchej masy węgli jest niecałe 10g zamiast np. 5-6 w postaci laktozy.
mdma85Ich zawartość w produkcie liczy się w promilach
W promilach liczy się pozostałe składniki, często niewymienione w składzie przez producenta lub wymienione np. sukraloza.
mdma85więc nie mów mi, że akurat na tym się oszczędza.
Na tym oszczędza się między innymi.
mdma85Białka SFD czy V2 czy Econo akurat pienią się praktycznie tak samo!
Oczywiście, że się pienią tak samo, ponieważ różnica w surowcach w tych odżywkach polega na różnicy w rozpuszczalności, a nie pienieniu się.
...
Napisał(a)
LOL nie osłabiaj mnie! Jak węglowodany moga stanowić aromat? Chyba chemii w szkole nie miałeś! I jak w promilach liczy się pozostałe składniki? Zawarość aminokwasów?? Doucz się gamoniu!
...
Napisał(a)
to jest troll, nie dyskutuj z nim
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
Polecane artykuły