SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przyswajalność białka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1860

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 567 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 23464
Witam koledzy .może mało szukalem ale zastanawiam się jaka jest przyswajalnosć białka .Nie interesują mnie odpowiedzi bf 104 itd chodzi mi np udryzdałem sobie 50 gram wpc ile procentowo się z tego wykorzysta
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 423 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2479
Jest możliwość przeliczenia ile dany organizm jest w stanie wchłonąć białka , tylko nie pamietam jak , gdzieś czytałem , że organizm ważący około 100 KG jest w stanie przyswoić około 8g białka w godzine
ale jest to zależne od wielu czynników i nie można sie tym sugerować..
jednak możesz skorzystać z takiej informacji jak czas wchłaniania białek.
przy posiłku po treningu lub na noc.


Serwatka - 15-45 minut
Zółtko jajka - około 30 minut
całe jajko 45 minut
chuda ryba - do 30 minut
tłuste ryny - około 60 minut
kurczak - od 1,5h do 2 godzin
indyk - 2 godziny z hakiem
wołowina - 3-4 godziny
wieprzowina - 4 - 5 godzin
Kazeina - około 6 godzin



Zmieniony przez - DabylBlasta w dniu 2013-10-25 16:26:58

Pomogłem?
Daj Soga!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Seewy Piękny Zbyszek
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 21032 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 208598
jest to zalezne od wielu czynnikow - nie da sie tego nawet w przyblizeniu obliczyc

FITNESS ACADEMY King Square Kraków


"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 567 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 23464
biorę na stawy żelatynkę i jak wiadomo to jest prawie czyste białeczko i ono się wchłania z tego co wyczytałem 5-10 procent ,ciekawe ile to wpc i w jakim stopniu jest apsorbowane
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
Teoretycznie 95-100%. Praktycznie nie da się tego określić.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 567 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 23464
jeśli aż tyle się przyjmuję to prawie nie ma żadnych strat ,to samo się tyczy kury, wpi i innych białeczek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Seewy Piękny Zbyszek
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 21032 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 208598
tak, wszystkiego

FITNESS ACADEMY King Square Kraków


"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 567 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 23464
i tu się mylisz dlatego że jak ktoś by szamał np 300 gram bialeczka to idąc twoim tokiem tyle samo powinno wchodzić na wadze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
?

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Waga mięśni to nie tylko białko... to wypadkowa szeregów procesów zachodzących w organizmie, treningów itp. itd.
Przecież po zjedzeniu 10 kg mięsa nie przybędzie Ci 10 kg mięśni i jeszcze pewnie w samych bicepsach i klacie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 585 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10780
Co do przyswajalnosci slyszalem gdzies ze przyswajalnosc bialka w tych produktach wynosi:
- jaja 100%
- kurczak ~95%
- wolowina ~98%
- wpc ~95%
- twarog ~50%

ale ile w tym prawdy nie mam pojecia.

Zmieniony przez - Kubeek w dniu 2013-10-24 14:45:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
Zbyt wiele czynników na to wpływa, żeby dokładnie określić. U osoby zdrowej w optymalnych warunkach przyswajalność białka z twarogu jest na pewno większa.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - pomoc, korekta.

Następny temat

Rowerek eliptyczny w granicach 600-700zł.

WHEY premium