Od dziś zaczynam przygotowania do nowego sezonu, celem i priorytetem są Mistrzostwa Polski federacji IFBB pod koniec kwietnia 2014r.
Dłuższa przerwa od zawodów spowodowana była tym, że chciałem dołożyć trochę więcej mięsa na siebie, w szczególności na nogi. Coś tam się udało zrobić, ale planuję jeszcze 3 miesiące konkretnego masowania. Od stycznia redukcja prawdopodobnie na UD2.
Będę bazował podczas masowania na identycznym treningu jak w poprzednim roku. Czyli typowy split 5x w tygodniu, każda partia innego dnia. Środa i niedziela wolne od treningu. Trening w większym obciążeniu, ale na tyle aby wykonać 12 ruchów. Większe partie mięśniowe 4-5ćw. po 4 serie, zakres 10-12 ruchów, mniejsze 3ćw. 4 serie w podobnym zakresie.
Miska na masie:
1. 8białek jajek, 2 żółtka, 150g owsianych, jakiś owoc (jabłko) - omlet
2/3/4/5. 250g piersi, 100-150g ryżu brązowego (od czasu do czasu ziemniaki)
6. 50g białka, 50g płatków
Warzywa do oporu.
Zrobię dziś jakies foty poglądowe i wrzucę do tematu w celu pokazania jak to teraz wygląda.
Pozdrawiam!