Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
6
Napisanych postów
1140
Wiek
5 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
26649
Arabinhuo
j/w, prosty test można przeprowadzic, taki z paczki jak otworzycie to nawet pare tygodni poleży i sie nic nie dzieje z nim tyle tam chemii. Dobre mięso to takie co gnije po paru dniach :)
Zmieniony przez - Arabinhuo w dniu 2013-08-24 15:55:40
Mylisz się!
Świeżą wołowinę możesz trzymać w lodówce nawet 2 tygodnie i nic się nie stanie. Jeśli kupisz mieso zaraz po uboju, mięśnie są skurczone, i gdybyś chciał zrobić steaka, ten wyjdzie twardy.
Aby temu zapobiec, w restauracjach świeża wołowina leżakuje w chłodniach do dwóch tygodni, i dopiero wtedy trafia na grila.
man from nowhere
insured by doping.sfd ::: you hit me, we hit you
Szacuny
6
Napisanych postów
1140
Wiek
5 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
26649
Do dwóch tygodni. Do pojęmnieka, na ręcznik papierowy i siup do lodówki.
Mięso odwracasz rano i wieczorem, przy każdej okazji wymieniasz papier. Sprawdź.
Nic nie będzie śmierdziało. Mięso zmieni tylko kolor. Nie będzie czerwone. Zrobi się ciemniejsze.
W ten sposób usuwasz z niego praktycznie całą wodę.
Jeśli chcesz aby było jeszcze bardziej miękkie możesz je ponakłuwać widelcem,
lub specjalną maszynką (kosztuje grosze na allegro).
Zmieniony przez - EleMelZ w dniu 2013-08-26 12:39:22
man from nowhere
insured by doping.sfd ::: you hit me, we hit you
Szacuny
4
Napisanych postów
310
Wiek
39 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
22235
Odnosnie wody najlepsza bedzie jak kolega mowi mineralna. Im wiecej w skladzie tym lepiej. Muszynianka jest spoko ma cos kolo 1700 mg ogolna suma skladnikow mineralnych. A w polo ostatnio trafilem na zaj**ista wode staropolanke 2500 mg mineralow ;) taki zywiec zas o ile dobrze pamietam trzysta pare :D
Szacuny
1596
Napisanych postów
56736
Wiek
40 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
264393
BRUTUS69
Odnosnie wody najlepsza bedzie jak kolega mowi mineralna. Im wiecej w skladzie tym lepiej. Muszynianka jest spoko ma cos kolo 1700 mg ogolna suma skladnikow mineralnych. A w polo ostatnio trafilem na zaj**ista wode staropolanke 2500 mg mineralow ;) taki zywiec zas o ile dobrze pamietam trzysta pare :D
bo zywiec jest woda zrodlana
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
Szacuny
13
Napisanych postów
5734
Wiek
20 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
98631
a dlaczego miał nie pozwac? czepił sie jednej marki a przeciez wszystkie gotowe tatary muszą być chemia nafaszerowane żeby się nie popsuły. Surowe mieso 2-3 dni sie psuje. To nasz wybór czy jemy gotowego czy sami zrobimy z wiadomego miesa.